Anasayfa

25-10-2024
Kolon kanseri için test kitleri eczanelerde
Sağlık Bakanlığı tarafından 50 yaş ve üstü vatandaşlara ücretsiz test için bilgilendirme mesajları gönderiliyor.
25 Ekim 2024 Cuma

Sağlık Bakanlığı kolon kanserinin erken teşhis edilmesi amacıyla vatandaşların bedava hızlı testleri (rapid test) eczanelerden temin edilebileceğini açıkladı. Uygulama başladıktan sonra yaklaşık 130 bin test yapıldığı ve bunların bin tanesinin pozitif çıktığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Atina - Pire Hastane Doktorları Birliği Başkanı Matina Pagoni, çok sayıda testin pozitif çıktığını, bunun kişide kesin olarak kanser olduğu anlamına gelmediğini belirtirken, test sonucunun pozitif çıkmasının iltihap vs. sebeplerden de kaynaklanabileceğini kaydetti.

Yetkililer, testin pozitif çıkması durumunda vatandaşların uzman bir doktorla görüşmesi ve gerekli testlerin yaptırılması önerisinde bulunuyor.

BAŞBAKAN MİÇOTAKİS DE SELF TEST ALDI

Başbakan Kiriakos Miçotakis hastalıkları önleme programı kapsamında eczanelerden temin edilebilen self testlerden aldı. Başbakan, program kapsamında testlerin 50 ila 69 yaş arasındaki yaklaşık 3.8 milyon vatandaşa ücretsiz dağıtılacağını belirtirken, sonucun pozitif çıkması durumunda gerekli olan diğer tahlillerin de ücretsiz yapılacağını kaydetti.

Vatandaşları korkuyla mücadele etmeye çağıran Miçotakis, “Önlem hayat kurtarır” ifadesini kullandı.

Haberler


Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi

Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı