Anasayfa

25-10-2024
Kolon kanseri için test kitleri eczanelerde
Sağlık Bakanlığı tarafından 50 yaş ve üstü vatandaşlara ücretsiz test için bilgilendirme mesajları gönderiliyor.
25 Ekim 2024 Cuma

Sağlık Bakanlığı kolon kanserinin erken teşhis edilmesi amacıyla vatandaşların bedava hızlı testleri (rapid test) eczanelerden temin edilebileceğini açıkladı. Uygulama başladıktan sonra yaklaşık 130 bin test yapıldığı ve bunların bin tanesinin pozitif çıktığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Atina - Pire Hastane Doktorları Birliği Başkanı Matina Pagoni, çok sayıda testin pozitif çıktığını, bunun kişide kesin olarak kanser olduğu anlamına gelmediğini belirtirken, test sonucunun pozitif çıkmasının iltihap vs. sebeplerden de kaynaklanabileceğini kaydetti.

Yetkililer, testin pozitif çıkması durumunda vatandaşların uzman bir doktorla görüşmesi ve gerekli testlerin yaptırılması önerisinde bulunuyor.

BAŞBAKAN MİÇOTAKİS DE SELF TEST ALDI

Başbakan Kiriakos Miçotakis hastalıkları önleme programı kapsamında eczanelerden temin edilebilen self testlerden aldı. Başbakan, program kapsamında testlerin 50 ila 69 yaş arasındaki yaklaşık 3.8 milyon vatandaşa ücretsiz dağıtılacağını belirtirken, sonucun pozitif çıkması durumunda gerekli olan diğer tahlillerin de ücretsiz yapılacağını kaydetti.

Vatandaşları korkuyla mücadele etmeye çağıran Miçotakis, “Önlem hayat kurtarır” ifadesini kullandı.

Haberler


Özgür Ferhat, Rodop’a ayrılan AB fonlarının açıklanmasını istedi

Kostidis: ’İstanbul Rumları olarak son on yılların en iyi dönemini yaşıyoruz’

Yerapetritis: ’Komşularla iyi ilişkiler korunmalı’

Egemen Bağış: “Birlikteyken, ayrı olduğumuzdan çok daha güçlüyüz”

OPEKA’dan dağlık ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan ailelere gelir desteği

Selanik Fuarı öncesi hareketlilik; kentte protesto hazırlığı

Yunanistan’da halkın yüzde 61’i yargının bağımsız olmadığı görüşünde

AİHM,den Yunanistan’a cezaevi mahkumiyeti

Karaferye’de Osmanlı eseri Orta Camii ve Çifte Hamam restore edildi

İskeçe’de yangın paniği

Şap hastalığıyla mücadelede operasyonel yönetim Savunma Bakanlığına devredildi

Batı Nil virüsü vakaları 290’a yükseldi