Anasayfa

29-10-2024
BTAYTD Kadınlar Kolundan Büyük Derbent’te etkinlik
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu, 16 Ekim Cumartesi günü Meriç iline bağlı Büyük Derbent köyünde "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla "Toplumsal Farkındalık: Meme Kanseri ile Mücadele" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi.
29 Ekim 2024 Salı



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu, 16 Ekim Cumartesi günü Meriç iline bağlı Büyük Derbent köyünde "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla "Toplumsal Farkındalık: Meme Kanseri ile Mücadele" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Büyük Derbent köyünde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak kadın hastalıkları ve doğum uzmanları Dr. Selma Giroğlu ile Dr. Mübeccel Emin katıldı.

Dr. Mübeccel Emin, meme kanserinin tanımı, oluşum nedenleri, tarama yöntemleri, evreleri ve erken teşhisin önemi üzerine bilgi verdi. Dr. Selma Giroğlu ise memede kitle fark edildiğinde atılması gereken adımlar, kitlenin iyi veya kötü huylu olup olmadığını anlama yöntemleri ve takip sıklığı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmacıların sunumlarından sonra soru - cevap bölümüne geçildi. Sohbet şeklinde gerçekleşen etkinliğe bölge kadınları yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Haberler


AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA