Anasayfa

29-10-2024
BTAYTD Kadınlar Kolundan Büyük Derbent’te etkinlik
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu, 16 Ekim Cumartesi günü Meriç iline bağlı Büyük Derbent köyünde "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla "Toplumsal Farkındalık: Meme Kanseri ile Mücadele" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi.
29 Ekim 2024 Salı



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu, 16 Ekim Cumartesi günü Meriç iline bağlı Büyük Derbent köyünde "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla "Toplumsal Farkındalık: Meme Kanseri ile Mücadele" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Büyük Derbent köyünde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak kadın hastalıkları ve doğum uzmanları Dr. Selma Giroğlu ile Dr. Mübeccel Emin katıldı.

Dr. Mübeccel Emin, meme kanserinin tanımı, oluşum nedenleri, tarama yöntemleri, evreleri ve erken teşhisin önemi üzerine bilgi verdi. Dr. Selma Giroğlu ise memede kitle fark edildiğinde atılması gereken adımlar, kitlenin iyi veya kötü huylu olup olmadığını anlama yöntemleri ve takip sıklığı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmacıların sunumlarından sonra soru - cevap bölümüne geçildi. Sohbet şeklinde gerçekleşen etkinliğe bölge kadınları yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Haberler


ELGA ödemeleri başlıyor

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu annesini kaybetti

Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması

Gümülcine–Bulgaristan yolu trafiğe kapatıldı

ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim sorununu BM İnsan Hakları Konseyine taşıdı

İTB Gençlik Kolu iftarda buluştu

Başbakan Miçotakis Dedeağaç’a geliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu iftarda buluştu

Erdoğan: Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarını Miçotakis’e aktardık

Toplu iftar sofrası bu kez Şapçı’da kuruldu