Anasayfa

29-10-2024
BTAYTD Kadınlar Kolundan Büyük Derbent’te etkinlik
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu, 16 Ekim Cumartesi günü Meriç iline bağlı Büyük Derbent köyünde "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla "Toplumsal Farkındalık: Meme Kanseri ile Mücadele" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi.
29 Ekim 2024 Salı



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu, 16 Ekim Cumartesi günü Meriç iline bağlı Büyük Derbent köyünde "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla "Toplumsal Farkındalık: Meme Kanseri ile Mücadele" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Büyük Derbent köyünde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak kadın hastalıkları ve doğum uzmanları Dr. Selma Giroğlu ile Dr. Mübeccel Emin katıldı.

Dr. Mübeccel Emin, meme kanserinin tanımı, oluşum nedenleri, tarama yöntemleri, evreleri ve erken teşhisin önemi üzerine bilgi verdi. Dr. Selma Giroğlu ise memede kitle fark edildiğinde atılması gereken adımlar, kitlenin iyi veya kötü huylu olup olmadığını anlama yöntemleri ve takip sıklığı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmacıların sunumlarından sonra soru - cevap bölümüne geçildi. Sohbet şeklinde gerçekleşen etkinliğe bölge kadınları yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Haberler


İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet olayı

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kaza sonrası Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu

Büyükelçi Erciyes, Atina’da GAT üyeleriyle iftar programında bir araya geldi

İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret