Anasayfa

29-10-2024
Ferhat, Bulgaristan yolunda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi
Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Yunanistan - Bulgaristan arasındaki Yanıköy (Nimfea) - Makaz (Makaza) Sınır Kapısı yolunda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.
29 Ekim 2024 Salı

Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Yunanistan - Bulgaristan arasındaki Yanıköy (Nimfea) - Makaz (Makaza) Sınır Kapısı yolunda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

Ferhat, Gümülcine-Bulgaristan sınırını bağlayan dikey yol hattının Yanıköy bölgesinde güvenlik önlemlerinin artırılması için Ulaştırma Bakanı’na soru önergesi sundu.

Konuyla ilgili Özgür Ferhat’ın siyasi bürosundan yapılan açıklamada, “Özellikle hayvancılıkla uğraşan Yanıköyü sakinleri, hayvanların yol hattına kaçma ihtimaliyle, can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, köy halkı acil olarak yol boyunca koruyucu çit yapılmasını ve trafiğin daha güvenli hale getirilmesi için ilave tedbirler alınmasını talep ediyor.” ifadeleri yer aldı.

Milletvekili Ferhat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına şu soruları yöneltti:

1. Koruyucu Çit Yapımı: Nymfaia (Yanı) köyüne paralel olarak , yol hattına hayvanların çıkmasını önlemek için koruyucu çit yapılması planlanıyor mu?

2. İlave Güvenlik Önlemleri: Yol boyunca hız sınırının düşürülmesi, yol işaretlerinin artırılması gibi kazaları önleyici ek güvenlik önlemleri uygulanacak mı?”

Haberler


Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak

Selanik’teki Trakya Futbol Kulübü yeni sezon hedeflerini belirledi

’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu