Anasayfa

29-10-2024
Ferhat, Bulgaristan yolunda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi
Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Yunanistan - Bulgaristan arasındaki Yanıköy (Nimfea) - Makaz (Makaza) Sınır Kapısı yolunda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.
29 Ekim 2024 Salı

Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Yunanistan - Bulgaristan arasındaki Yanıköy (Nimfea) - Makaz (Makaza) Sınır Kapısı yolunda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

Ferhat, Gümülcine-Bulgaristan sınırını bağlayan dikey yol hattının Yanıköy bölgesinde güvenlik önlemlerinin artırılması için Ulaştırma Bakanı’na soru önergesi sundu.

Konuyla ilgili Özgür Ferhat’ın siyasi bürosundan yapılan açıklamada, “Özellikle hayvancılıkla uğraşan Yanıköyü sakinleri, hayvanların yol hattına kaçma ihtimaliyle, can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, köy halkı acil olarak yol boyunca koruyucu çit yapılmasını ve trafiğin daha güvenli hale getirilmesi için ilave tedbirler alınmasını talep ediyor.” ifadeleri yer aldı.

Milletvekili Ferhat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına şu soruları yöneltti:

1. Koruyucu Çit Yapımı: Nymfaia (Yanı) köyüne paralel olarak , yol hattına hayvanların çıkmasını önlemek için koruyucu çit yapılması planlanıyor mu?

2. İlave Güvenlik Önlemleri: Yol boyunca hız sınırının düşürülmesi, yol işaretlerinin artırılması gibi kazaları önleyici ek güvenlik önlemleri uygulanacak mı?”

Haberler


Kan yok, tedavi aksıyor: Hastalar eylemde

Gümülcine’de öğrenci kiraları 10 yılda yüzde 84 arttı

Habipoğlu Brüksel’de temaslarda bulundu

Gümülcine Başkonsolosluğunun “Adnan Babası” için veda töreni

İTB Gençlik Kolu yeni başkanını belirledi

Müftü Trampa’dan yeni eğitim yılı mesajı

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı

Başkonsolos Ünal, kontenjan öğretmenlerini kabul etti

Batı Trakya’da yeni bir kimlik tartışması mı yürütülüyor?

Rodop ilinde doğumlarda yüzde 14,8 düşüş

YDP birinci, ELAS ikinci sırada

Gümülcine Müftülüğü’nden yetişkin bayanlara uzaktan Kur’an kursu