Anasayfa

30-10-2024
Selanik’teki Atatürk Evinde tören
Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Selanik’teki Atatürk Evinde tören düzenlendi.
30 Ekim 2024 Çarşamba



Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Selanik’teki Atatürk Evinde tören düzenlendi.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik törende yaptığı konuşmada, misafirleri ve mesai arkadaşlarını selamlayarak Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Gedik, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Yüce Atatürk’ün doğduğu evde olmanın ve onun manevi huzurunda bu özel günü kutlamanın onurunu yaşıyoruz." dedi.

Cumhuriyetin ilk yüzyılının geride bırakıldığı geçen yıldan itibaren duyulan coşkunun bu sene de artarak devam ettiğinin altını çizen Gedik, Atatürk’ün hedeflediği yolda Cumhuriyeti daima yaşatma ve daha ileriye taşıma azminde olduklarını vurguladı.

Cumhuriyetin kuruluşuna ve bugünkü varlığına büyük mücadele ve fedakarlıklarla ulaşıldığını vurgulayan Başkonsolos, "Bu yolda mücadele veren ve bugün başta bağımsızlık olmak üzere sahip olduğumuz her şeyi borçlu olduğumuz Ata’mızı, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısını da lanetleyen Gedik, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

ATATÜRK EVİNE YOĞUN İLGİ
Başkonsolos Gedik, Atatürk Evine yoğun ziyaretçi ilgisinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Gedik, 2023 yılında 285 bin ziyaretçi ağırlayan müzeyi bu yıl yaklaşık 450 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.

Yediden yetmişe tüm ziyaretçilerin, bu özel yerde Atatürk’e olan bağlılıklarını sunduklarını söyleyen Gedik, "Herkesi ancak öncelikle Ata’mızın Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençleri ve çocukları bekliyoruz." diye konuştu.

FOTO: AA


Haberler


GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği

Yeni Solda ayrılık iddiası: Hüseyin Zeybek de isimler arasında

Gümülcine ve Yassıköy belediyelerinden arsa temizliği uyarısı

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada

Karamanlis ve Samaras’ın çıkışları Miçotakis hükümetini zorluyor

ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı

Çipras siyasete yeni partiyle dönüyor

Başkonsoloslukta bayram coşkusu