Anasayfa

30-10-2024
DCT Trading ile Cotcast ortaklığı
Batı Trakyalı iş insanı Levent Sadık Ahmet’in sahip olduğu DCT Trading şirketi, Cotcast Yapay Zeka Teknoloji A.Ş. (Cotcast AI) firmasına ortak oluyor.
30 Ekim 2024 Çarşamba

Batı Trakyalı iş insanı Levent Sadık Ahmet’in sahip olduğu DCT Trading şirketi, Cotcast Yapay Zeka Teknoloji A.Ş. (Cotcast AI) firmasına ortak oluyor.

DCT Trading Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada, Cotcast AI firmasından yüzde 5 hisse satın alınacağını duyurdu. Hisseleri 31 Temmuz 2024 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan DCT Trading’in gerçekleştirecek olduğu bu ortaklık, şirketin ticari faaliyetlerini yeni nesil dijital teknolojilerle güçlendirme vizyonunun bir parçası olarak hayata geçiriliyor.

DCT Trading’den yapılan açıklamada, “Dünyada hammadde olarak iplik ve kumaş üreticilerinin kullandığı balya pamuk fiyatları New York borsasındaki vadeli işlem kontratlarına bağlı olarak şekillenmektedir. Bu kapsamda Cotcast AI firması tarafından oluşturulan yapay zeka temelli tahminleme modelinin çıktıları ticari faaliyetlerimizi güçlendirmek ve fiyat seviyelerindeki değişimler karşısında risklerin minimize edilmesi açısından şirketimiz için çok değerli bir veri akışı sağlayacaktır.” denildi.

Cotcast AI kurucu ortakları Emre Balduk ve Ertuğrul Kazancı ise ortaklık kararı hakkında şunları söyledi: “DCT Trading ile gerçekleştireceğimiz bu iş birliği, Cotcast AI’nin teknolojik yetkinliklerini daha geniş bir ticari alana yayma fırsatı sunacak. Yapay zeka tabanlı tahminleme modelimiz, pamuk ticaretinde devrim yaratacak nitelikte ve DCT Trading’in bu modeli kullanarak ticari faaliyetlerini optimize edecek olması, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Gerçekleştirilecek bu ortaklık hem Cotcast AI’nin hem de DCT Trading’in yatırım ve büyüme stratejilerine önemli katkılar sağlayacaktır.”

Ortaklık ile ilgili olarak DCT Trading Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, “Toplam ticaret hacmimizin yaklaşık yüzde 90’ı pamuk ticaretinden oluşmaktadır. Bu yatırım kararı ile birlikte DCT Trading, sadece tarım emtiası ticareti yapan bir şirket olmanın ötesinde; tarım alanındaki dijital teknolojilere de yatırım yapan ve global ölçekte katma değer yaratacak ortaklıklara odaklanan bir şirket olma misyonunu güçlendirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Sadık Ahmet sözlerine şöyle devam etti: “Borsa İstanbul’da gerçekleşen gong törenimizde yatırımcılarımıza üç yıllık stratejik yatırım planlarımızın hazır olduğunu belirtmiştim. Cotcast AI firmasından hisse alımına ilişkin karar stratejik hedeflerimiz kapsamında atmış olduğumuz önemli adımlardan birisidir. Şirket olarak attığımız bu adım ile yatırımcılarımıza vermiş olduğumuz taahhütlerimizin yerine getirilmeye devam ettiğini mutlulukla söyleyebilirim. Tamamen Türk mühendisler ve pamuk sektörü temsilcilerinin deneyimlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan bu model ve yapay zeka tabanlı uygulamanın dünyada bir ilk olarak ülkemizden doğmuş olması ayrıca gurur vesilesi olmuştur. DCT Trading olarak Cotcast AI uygulamasının küresel ölçekte güçlenmesine bilgi birikimi ve tecrübemizle değer katacağız.”

Haberler


İskeçe Türk Birliği yeni yönetiminden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

Brika’nın yerine Pavlakaki görevlendirildi

Santorini’de deprem riskine karşı sivil koruma tedbirleri devrede

89 yaşındaki şüpheli Patra’da yakalandı

Tarımsal destek ödemelerinde yaşanan kadastro sorunlarına yanıt geldi

Dedeağaç – Çirmen demiryolu projesinde yeni adım

Jet2 ile iş birliği: Kavala ve Taşöz’ün tanıtımı güçleniyor

Atina’daki silahlı saldırıda yeni gelişme: Aynı saldırgan ikinci noktada da ateş açtı

Sınır kuyruğunda “Erik Dalı” molası: Bekleyiş dans pistine döndü

1 Mayıs tatili öncesi trafik güvenliği önlemleri artırıldı

Yerapetritis Dibeybe ile Trablus’ta görüştü

Brika, Eyalet Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti