Anasayfa

02-11-2024
Mevsimlik itfaiyeciler ve yemek dağıtan kuryeler eylem yaptı
Mevsimlik itfaiyeciler ve yemek dağıtan kuryeler başkent Atina’da eylem yaptı.
2 Kasım 2024 Cumartesi

Mevsimlik itfaiyeciler ve yemek dağıtan kuryeler başkent Atina’da eylem yaptı.

Orman yangınlarının yoğun olduğu yaz aylarında sözleşmeli olarak istihdam edilen mevsimlik itfaiyeciler, Atina’daki Sintagma Meydanı’nda parlamento binası önünde bir araya geldi.

Mevsimlik itfaiyeciler yaptıkları eylemle kadroya alınma ve yıl boyunca istihdam edilme taleplerini dile getirdi.

KURYELER 48 SAATLİK GREV İLAN ETTİ
Öte yandan, hazır yemek dağıtımı yapan kuryeler de motosikletleriyle Sintagma Meydanı’na gelerek hem mevsimlik işçilere destek verdi hem de kendi taleplerini ifade etti.

Ülkede en geniş ağa sahip yemek dağıtım firmalarından ikisinin çalışanları, toplu iş sözleşmesi talebiyle dün ve bugün için 48 saatlik grev ilan etti.

Atina’da perşembe günü de sözleşmelerinin sona ermesi üzerine kadrolu iş taleplerini dile getirmek amacıyla gösteri yapan yüzlerce mevsimlik itfaiyeci ile polis arasında arbede yaşanmıştı.

Sivil Koruma Bakanlığı önünde bir araya gelen mevsimlik itfaiyecilerden bir grup, gösterinin ardından bakanlık binasında oturma eylemi yapmıştı.

Polisin göstericileri biber gazı kullanarak binadan çıkarmaya çalışması üzerine arbede çıkmıştı. Olaylar sırasında yaralanan bir itfaiyeci hastaneye kaldırılmıştı.

FOTO: PAME

Haberler


Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı

Gümülcine blokajında çiftçiler batı çıkışını trafiğe açtı

Muratlı’da kaybolan çiftçi ölü olarak bulundu!

Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı