Anasayfa

09-11-2024
Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneğinden Strazburg’a çalışma ziyareti
Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği, Avrupa Konseyinin merkezi Strazburg’a çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
9 Kasım 2024 Cumartesi

Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği (RİTKKD) Başkanı Hülya Emin ve derneğin hukuk danışmanı avukat İlker Çavuşoğlu, 4 – 7 Kasım tarihleri arasında RİTKKD ve "Bekirusta Davalar Grubu"ndaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili Yunanistan tarafından uygulanmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının takibi için Fransa’nın Strazburg kentinde temaslarda bulundu.

Çalışma ziyareti, aralık ayında gerçekleştirilecek olan ve uygulanmayan AİHM kararlarının da gündeme gelmesi beklenen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı öncesinde gerçekleştirildi.

RİTKKD Başkanı Hülya Emin ve avukat İlker Çavuşoğlu, 16 yıldır uygulanmayan AİHM kararlarıyla ilgili olarak AİHM Kararları İcra Dairesi, EIN (European Implementation Network - Avrupa Uygulama Ağı) ve Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin daimi temsilcileriyle görüştü.

Strazburg’da yapılan temaslarda, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği, İskeçe Türk Birliği ve Meriç Azınlık Gençleri Derneğiyle ilgili AİHM kararlarının Yunanistan tarafından 16 yıldır uygulanmaması sebebiyle yaşanan mağduriyet bir kez daha anlatıldı.

RİTKKD heyeti, "Bekirusta Davalar Grubu" olarak adlandırılan Batı Trakya Türk azınlık davalarıyla ilgili AİHM kararlarının Yunanistan tarafından tam ve eksiksiz uygulanması talebini yineledi.

RİTKKD Başkanı Hülya Emin ve Hukuk Danışmanı İlker Çavuşoğlu, Strazburg ziyaretinde Türkiye’nin Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder ve çalışma ekibiyle de görüştü.




Haberler


Çiftçiler Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısını TIR’lara kapadı

Özgür Ferhat: “Çiftçinin yanındayız, bu mücadelenin destekçisiyiz”

AADE’den yurt dışına taşınanlara vergi uyarısı

Kooperatif Başkanı Sinan Ahmet: “Tütün üreticisi en büyük haksızlığı yaşıyor”

Gümülcine Belediye Meclisi çiftçilere destek için toplanıyor

Fransa’da cami ve Türk derneğine saldırı

“Kişisel Numara” uygulaması resmen başladı

BTTÖB: “Tarihteki kara günün yıl dönümünü yaşıyoruz”

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü ilk buluşmasını gerçekleştirdi

Rodop İli Sigortacılar Derneğinde yeni yönetim belirlendi

Çiftçi blokajı sürüyor: Atina – Selanik Otoyulu kapalı

Gümülcineli ressam Füsun Suka’dan kişisel sergi