Anasayfa

11-11-2024
Gençler için ‘güvenlik’ uygulaması
‘Safe Youth’ platformu bugün hayata geçiyor.
11 Kasım 2024 Pazartesi

Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis “Safe Youth” platformunun bugün (11 Kasım Pazartesi) itibarıyla hayata geçirildiğini açıkladı.

Bakan Hrisohoidis MEGA televizyonuna yaptığı açıklamada, “Safe Youth” uygulaması hakkında bilgi verdi. Platformun gençler için önemli bir araç olduğunu belirten Hrisohoidis, bu sayede bir olay meydana geldiğinde emniyet güçlerinin anında haberdar olacağını ve müdahalede önemli ölçüde zaman kazanılacağını ifade etti.

2024 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 12 bin çocuğun çeşitli suçlardan dolayı gözaltına alındığını söyleyen Hrisohoidis, bu rakamın 2023 yılınca 8 bin 600 olduğunu belirtti. Çocukların işlediği suçlarda ebeveynlerin de önemli bir rol oynadığını belirten bakan, ailelerin gözetim konusunda ciddi eksiklikleri bulunduğunu vurguladı.

Reşit olmayanların barlarda alkol kullanımı konusuna değinen Hrisohoidis, mevcut mevzuata göre polisin alkol kontrolü yapma yetkisinin bulunmadığını; ancak bu durumu değiştirmek için yeni düzenlemeler hazırlandığını belirtti.

“SAFEYOUTH” UYGULAMASI
“Safe Youth” uygulaması Android ve iOS yazılımına sahip olanlara ücretsiz olarak sunulacak. Uygulamayı etkinleştirmek için kullanıcının ad, soyadı, yaş, veli veya öğrenci olduğuna dair bilgileri doldurması ve uygulamayı kullanırken cihazının coğrafi konumunun paylaşılmasını kabul etmesi gerekecek. Uygulama üzerinden bir olay bildirilmesi durumunda en yakın emniyet yetkilileri haberdar olacak ve olay yerine kısa sürede ulaşacak.

Platformda, psikologlar ve hukukçulardan oluşan bir ekip, aile içi istismar, bir çocuğun istismara uğradığına dair işaretler, internetin gençlere zarar verebileceği durumlar ve ergenlik döneminde sağlıklı sosyal ilişkilerin önemi gibi konularda bilgiler sunacak.

12-18 yaş arasındaki gençlerin şiddet ve istismar vakalarını bildirebilecekleri Safe Youth adlı platform aynı zamanda ebeveynlere yönelik olup, çocuklara yönelik şiddet konusunda bilgilendirici ve danışma amaçlı materyaller de içerecek.

Haberler


Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi