Anasayfa

13-11-2024
Miçotakis, Avrupa’nın iç enerji piyasasının güçlendirilmesini istedi
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa’daki enerji fiyatlarının düşmesi için iç enerji piyasasının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
13 Kasım 2024 Çarşamba

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa’daki enerji fiyatlarının düşmesi için iç enerji piyasasının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Miçotakis, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP29) kapsamında yaptığı konuşmada, iklim kriziyle mücadelede Avrupa Birliği’nin (AB) rolünü değerlendirdi.

İklim değişikliğinin her geçen gün etkisini daha belirgin bir şekilde gösterdiğini ifade eden Miçotakis, bu duruma karşı ihtiyaç duyulan acil önlemin alınması gerektiğini vurguladı.

Miçotakis, Avrupa’nın yenilenebilir enerji kaynaklarında öncü olduğunu belirterek buna rağmen enerji fiyatlarının çok yüksek olduğunu kaydetti.

İklim kriziyle mücadelede yasal düzenleme ve denetlemelerin önemine değinen Miçotakis, enerji fiyatlarının düşmesi için Avrupa içindeki iç enerji piyasasının ve enerji ağlarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Miçotakis, iklim krizinden kaynaklı afetlerden olumsuz etkilenen vatandaşlar için çok daha fazla maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Haberler


Hava trafiği krizi: Eski sistemler uçuşları geciktiriyor

Trakya Üniversitesi uluslararası öğrenci başvurularını açıyor: Tarihler belli oldu

Koyunköy Gençlik Derneği İskeçe’de Erasmus+ gençlik projesine ev sahipliği yaptı

Rodop ilinde yangın riski yüksek

YTB’den genç kalemlere çağrı

İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıl dönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor