Anasayfa

12-08-2016
AB ile Türkiye arasındaki anlaşmazlık Atina’da endişe yarattı
Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında vize serbestisi konusunda yaşanan anlaşmazlık Atina'da derin endişeye neden olurken, Yunan hükümeti muhtemel bir sığınmacı akınına karşı acil eylem planı hazırlıyor.
12 Ağustos 2016 Cuma

Başbakan Aleksis Çipras, çok sayıda sığınmacının bulunduğu Yunan adalarındaki son durumu ve AB ile Türkiye arasında süren anlaşmazlık nedeniyle yaşanabilecek yeni bir hareketliliği değerlendirmek üzere yaz tatilini yarıda keserek Atina'ya döndü.

Hükümet üyeleriyle art arda toplantılar gerçekleştiren Çipras'ın, önümüzdeki günlerde sığınmacı kriziyle ilgili Avrupalı mevkidaşlarıyla temaslarda bulunacağı bildirildi.

Bu çerçevede Çipras'ın, Göç Politikalarından Sorumlu Bakan Vekili Yannis Muzalas ve Mülteci Krizi İdaresini Koordine Kurumu Başkanı ve Savunma Bakanı Vekili Dimitris Viças'a sığınmacı akınının durdurulmasına yönelik öncelikli olarak AB ülkelerini muhatap alan bir acil eylem planı hazırlaması yönünde talimat verdiği belirtildi.

Öte yandan, AB Komisyonu’nun göç politikası ve içişlerinden sorumlu Yunan üyesi Dimitris Avramopulos'un, Türkiye ve AB arasındaki anlaşmazlığın aşılması için önümüzdeki günlerde Ankara’yı ziyaret etmesi bekleniyor.
Hükümet yetkilileri, Yunan adalarına yasa dışı geçişlerde son günlerde sınırlı artış görüldüğünü ve şimdilik durumun kontrol altında olduğunu belirtiyor.



Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde