Anasayfa

16-11-2024
Yunanistan ile Türkiye AGİT yönetimi için ortak paket teklif etti
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ve Yunanistan’ın AGİT’te ortak proje yürüttüğünü ve AGİT yönetimi için ortak paket teklif ettiklerini ifade etti.
16 Kasım 2024 Cumartesi

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ve Yunanistan’ın AGİT’te ortak proje yürüttüğünü ve AGİT yönetimi için ortak paket teklif ettiklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldığı canlı yayında Yunanistan – Türkiye ilişkilerine değindi.

Yerapetritis ile görüşmesinde Türk azınlığın durumunu da görüştüklerini anlatan Fidan, AGİT Genel Sekreterliğine bir Türk adayın ve bir direktörlüğe de bir Yunan adayın ortak paket ve imzayla sunulduğunu anlattı.

“MİÇOTAKİS, OCAK-ŞUBAT 2025’TE TÜRKİYE’YE GELECEK”
8 Kasım’daki Atina ziyareti ve Yunanistan-Türkiye ilişkilerine dair Fidan, ziyaretinin bir sürecin parçası olduğunu, Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Ocak ya da Şubat 2025’te Yüksek Düzeyli İşbirliği Konferansı için tekrar Türkiye’ye gideceğini söyledi.

Fidan, Yunanistan’a yaptığı ilk ikili ziyaretin olumlu bir atmosferde geçtiğini ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis’in de olumlu bir yaklaşım içinde olduğunu kaydederek, iki ülke arasında önceki nesillerden de gelen karmaşık problemler bulunduğunu dile getirdi.

İki ülkede de iç siyasetin belli miktarda baskısı olduğunu aktaran Fidan, Türkiye’nin menfaatlerine halel getirmeden iki tarafın da razı olabileceği bir çözüme nasıl ulaşılabileceğinin arayışı içinde olduklarını ifade etti.

Fidan, Yunanistan’la başlatılan süreçte açıklıkla tartışmaya ve gerginliği yükseltmemeye odaklandıklarını kaydederek, Ege sorunu dışında adaların silahsızlandırılması, kıta sahanlığı, karasuları, statüsü belli olmayan yerler, hava sahası ve münhasır ekonomik bölge gibi birçok farklı mesele olduğunu anlattı.

Haberler


Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası

Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması

DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı