Anasayfa

20-11-2024
Yunanistan Eyaletler Birliği kongresi Dedeağaç’da gerçekleşti
Yunanistan Eyaletler Birliğinin (ENPE) yıllık olağan kongresi 18 – 19 Kasım tarihlerinde Dedeağaç’da gerçekleşti. "Eyaletler Zorluklarla Karşı Karşıya: Kurumsal Reform ve İklim Krizi" başlıklı iki günlük kongre 18 Kasım Pazartesi sabahı Dedeağaç’daki Ramada Plaza by Wyndham Thraki Otelin’de başladı.
20 Kasım 2024 Çarşamba

Yunanistan Eyaletler Birliğinin (ENPE) yıllık olağan kongresi 18 – 19 Kasım tarihlerinde Dedeağaç’da gerçekleşti. "Eyaletler Zorluklarla Karşı Karşıya: Kurumsal Reform ve İklim Krizi" başlıklı iki günlük kongre 18 Kasım Pazartesi sabahı Dedeağaç’daki Ramada Plaza by Wyndham Thraki Otelin’de başladı.

Kongrede açılış konuşmasının yapan Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, “Yerel yönetimlerin geleceği için ortak kaygılarımız ve daha iyi bir yarın beklentimiz, bu kongrede bizleri bir araya getiriyor.” ifadesini kullandı. Kongrenin, hükümetin yeni yerel yönetimler kanununun taslağı üzerinde çalıştığı bir zamanda gerçekleşmesinin son derece önemli olduğunu belirten Topsidis, eyalet yönetimlerinin bölge insanını merkeze koyacak politikalarla vatandaşların yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde öncü bir rol oynayacağını belirtti. Topsidis, “Bu mücadeleye devletle birlikte devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Yunanistan Eyaletler Birliği Başkanı Apostolos Cicikostas da İçişleri Bakanlığının yeni yasa tasarısı ile daha güçlü eyaletler için büyük bir adım atıldığını belirtti.

Cicikostas, eyalet yönetimlerinin karşılaştığı zorluklara değinirken, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için bu yönetimlere daha fazla yetki verilmesinin önemini vurguladı.

Kongrede konuşan İçişleri Bakanı Theodoros Livanos, bakanlık olarak yeni yerel yönetimler yasası ile ilgili çalışmaların başladığını ve önümüzdeki yılın mart ayı sonuna kadar bir yasa tasarısı sunabileceklerini belirtti. Yeni tasarının hem eyalet hem belediye yönetimleri için ortak bir şekilde uyarlanacağını kaydeden Livanos, bunun bir ilk olduğunu ifade etti. Livanos konuşmasının sonunda iklim değişikliğine de değinerek, “Önümüzdeki yıllarda yüzleşmemiz gereken en büyük sorun budur.” dedi.

Eyaletler Birliğinin olağan kongresi, yapılan sunum ve çalışma toplantılarının ardından 19 Kasım Salı günü sona erdi.

Haberler


Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’

PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı

Yargıtay kararı bozdu,Yiotopulos yeniden cezaevine gönderildi

Hüseyin Zeybek’ten Genç Çiftçiler Programındaki 19 aylık gecikmeye tepki