Anasayfa

24-08-2016
"Azınlık okullarının kapatılma kararına karşı hukuki ve siyasi itiraz yapılacak"
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'nun, önümüzdeki günlerde bazı azınlık okullarının kapatılmasına karşı hukuki ve siyasi mücadele kararı aldığı bildirildi.
24 Ağustos 2016 Çarşamba

Danışma Kurulu'nun 23 Ağustos Salı günü toplandığı ve Batı Trakya genelinde 9 azınlık ilkokulunun daha kapatılmasıyla ilgili konuyu ele aldığı belirtildi. Toplantıda, azınlık okullarının kapatılmasının kanuni olmadığı dile getirildiği ve bu olay karşısına hukuki ve siyasi itirazların yapılmasının kararlaştırıldığı vurgulandı.

DANIŞMA KURULU'NUN AÇIKLAMASI


Konuyla ilgili olarak Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu tarafından 24 Ağustos Çarşamba günü yapılan yazılı açıklama şöyle: "Danışma Kurulu'nun 23 Ağustos 2016 akşamı saat 20:00 da yaptığı toplantıda, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının Eğitim durumu görüşülmüştür. Yapılan toplantıda 9 Azınlık okulunun kapatılacağı bilgisi değerlendirilmiş, Azınlığımızın okullarının kapatılmasının kanuni olmadığı dile getirilmiş ve böyle bir olay karşısında hukuki ve siyasi itirazların yapılması kararı alınmıştır. Azınlığın tepkisi de ilerideki günlerde kararlaştırılacaktır."


Haberler


Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin

Bulatköy’de 24. Kiraz Festivali başlıyor

BTAYTD yönetiminden Gümülcine Belediye Başkanına ziyaret

Interview anketi: Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, Çipras ve PASOK ikinci sıra için yarışıyor

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin istinaftan başvurusu red edildi

DEB Partisi EFA genel kuruluna katıldı

Süpermarket fiyatlarını anlık karşılaştıracak “posokanei” uygulaması geliyor

Kırköy kadınları Karasu Nehri’nde “Aile Okumaları” programında buluştu

Topsidis, Kırcaali Valisi Nikolov ile görüştü

Kabine değişikliği: Ulaştırma Bakanlığına Koçiras, Marinakis görevinde kalıyor

Milletvekili Baran’dan hükümete ’Genç Göçü’ uyarısı