Anasayfa

28-11-2024
Ücretsiz öğleden sonra ameliyatları başlıyor
54 milyon euro destekle Kalkınma Fonu tarafından finanse edilen ücretsiz öğleden sonra ameliyatları bugün başlıyor. Bu programla, bir yıldan fazla süredir bekleyen yaklaşık 34.500 hasta, ihtiyaç duydukları cerrahi müdahalelere kavuşacak
28 Kasım 2024 Perşembe

54 milyon euro destekle Kalkınma Fonu tarafından finanse edilen ücretsiz öğleden sonra ameliyatları bugün başlıyor. Bu programla, bir yıldan fazla süredir bekleyen yaklaşık 34.500 hasta, ihtiyaç duydukları cerrahi müdahalelere kavuşacak.

Sağlık Bakanı Adonis Yeoryiadis, yedi Sağlık Bölgesi’nde şu ana kadar 2 bin ameliyatın planlandığını ve her geçen gün bu sayının hızla arttığını duyurdu.

"Amacımız, bir yıl içinde en az 34 bin ücretsiz öğleden sonra ameliyatı yapmak" diyen Yeoryiadis, başarı sağlanamazsa fonun kaybedileceğini belirtmişti.

Bugün itibariyle başlayacak olan ücretsiz öğleden sonra ameliyatları, bir yıldan uzun bir süre bekleyen hastalara yönelik olacak.

Ücretsiz öğleden sonra ameliyatları için hastalar, "Tekli Ameliyat Listesi" üzerinden sıralanacak ve her klinik, listeye eklenen ilk 20 hastaya telefonla ulaşarak operasyon tarihlerini belirleyecek. Eğer hastalar ameliyatı kabul etmezlerse, listeden çıkarılacak ve böylece diğer hastalar için yer açılacak. Kliniklerin bir sonraki 20 hastaya geçmeden önce, mevcut 20 kişilik listeyi tamamlaması gerekecek.

Sağlık Bakanlığı ayrıca bazı ameliyatların özel hastanelerde tamamen ücretsiz yapılmasını sağlayacak. Bu adım, devlet hastanelerindeki sistemin tıkanmasını engellemek ve aynı zamanda devlet hastanelerinde yapılamayan bazı çok özel ameliyatların gerçekleştirilmesi için alındı.

Ücretsiz öğleden sonra ameliyatları için toplamda 54 milyon euro bütçe ayrılırken, bunun 9 milyon eurosu özel hastanelere yönlendirilecek.

Haberler


Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 21 Ekim’de meydanlara çıkıyor

Konut yenileme için 36 bin euroya kadar destek

38 bin kişiye istihdam sağlayacak 5 yeni program hazırlanıyor

Yunanistan’da 126 askeri tesis ve kışla kapatılacak

Şahin ve Ketenlik’teki öğrenci kermesleri büyük ilgi gördü

Tarım mazotunda vergi muafiyeti 1 Kasım’da pompaya yansıyacak

Miri’de zeytin üreticileri çaresiz: Ürünün yüzde 70’i yere döküldü

İskeçe Müftülüğünden gençlere yazarlık atölyesi

Interreg Yunanistan – Bulgaristan programında 24 proje hayata geçiriliyor

FUEN TAG yıllık toplantısını Üsküp’te gerçekleştirildi

Amaç bağcıyı dövmek olunca

Muhabirler Derneğinden Batı Trakyalı gazetecilerle dayanışma mesajı