Anasayfa

29-11-2024
Topsidis’ten, Şahin’de yeni itfaiye istasyonu açıklaması
Doğu Makedonya - Trakya (DMT) Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Şahin köyünde iki mevcut binanın yenilenerek yeni bir itfaiye istasyonuna dönüştürüleceğini duyurdu. 230.000 euroluk bütçesi olan proje, Ulusal Kalkınma Programı (EPA) tarafından finanse edilecek.
29 Kasım 2024 Cuma



Doğu Makedonya - Trakya (DMT) Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Şahin köyünde iki mevcut binanın yenilenerek yeni bir itfaiye istasyonuna dönüştürüleceğini duyurdu. 230.000 euroluk bütçesi olan proje, Ulusal Kalkınma Programı (EPA) tarafından finanse edilecek.

Topsidis, dün (28 Kasım Perşembe) Bulgaristan ile bağlantıyı sağlayacak yeni dikey yol aksı ve sınır kapısı projelerini yerinde inceledi. Eyalet Başkanı, Demircik’teki sınır kapısı inşaatını ziyaret ederek, çalışmaların hızla ilerlediğini ve projenin tamamlanmasıyla bölgenin ticaret ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Topsidis’in sonraki durağı ise Mustafçova Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Topsidis’e bölgenin sorunlarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Kurt, özellikle dağlık alanlardaki altyapı projeleri ve finansman desteği sayesinde bölgedeki yaşam kalitesinin artacağını ve bu yatırımların bölge halkı için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Topsidis, Şahin’de iki binanın restorasyonu ve itfaiye istasyonu kurulumu için finansmanın onaylandığını duyurdu. Bu yatırımla bölgede uzun yıllardır devam eden bir sorunun çözüme kavuşacağını vurgulayan Topsidis, yeni itfaiye istasyonunun hem vatandaşların güvenliği hem de çevrenin korunması açısından önemli olduğunu kaydetti.

BULUSTRA VE BÜYÜK OSMANLI
Eyalet Başkanı Topsidis dün Bulustra (Avdira) ve Büyük Osmanlı (Mangana) bölgelerinde yapılması planlanan iki yeni döner kavşağın inşası için gerekli çalışmaların başlatıldığını da duyurdu. Ayrıca, Kalfalar (Mirodato) ve Mandra Çukuru ’nda (Mandra) iki yeni kavşağın daha yapılması için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

Topsidis, trafik güvenliğinin bölge yönetiminin en önemli öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayarak, “Sadece trafik güvenliği etkinlikleriyle yetinmiyoruz, aynı zamanda güvenliği artıracak projeleri de hayata geçiriyoruz” dedi. Topsidis, özellikle yaz aylarında yoğun trafik akışı gözlenen bu bölgelerde kazaların önlenmesi adına kavşakların inşasının büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Topsidis, bu projelerin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ve özellikle genç nüfusu bölgede tutmayı amaçladığını belirtti. “Amacımız, yeni iş fırsatları yaratmak ve Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi’ne yeni bir kalkınma perspektifi kazandırmaktır.” diye ekledi.

Haberler


AA muhabiri Ayhan Mehmet’in karesi The Guardian’da “Günün Fotoğrafı” seçildi

YTB heyetinden Bulgaristan Başmüftülüğüne ziyaret

Hariçis’ten Batı Trakya’daki çiftçilere destek ziyareti

Türkan bebek anısına yarışma düzenlendi

“Dijital Sağlık Asistanı” tanıtıldı

“Toplum Öncüleri Ödülleri” dördüncü kez sahiplerini buluyor

SİRİZA’dan “Yunanistan Eurovision’dan çekilsin” çağrısı

Olimpiakos, Monte Morris’i kadrosuna kattı

İki yeni gölet için Yassıköy Belediyesinden teklif

Danimarkalı sperm bağışçısına ait kanser riski taşıyan gen Yunanistan’da dört çocukta tespit edildi

Kathimerini gazetesi: Yunanistan, İsrail’den silah alımını sürdürecek

Eylem yapmak isteyen çiftçilere polis müdahalesi