Anasayfa

03-12-2024
İskeçe Türk Birliği Dikiş – Nakış Kursu öğrenci ve eğitmenleri Konya gezisine katıldı
İskeçe Türk Birliği (İTB) Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kursları eğitmen ve kursiyerlerinden oluşan ekip, Türkiye’nin Konya şehrine düzenlenen kültür gezisine katıldı.
3 Aralık 2024 Salı



İskeçe Türk Birliği (İTB) Biçki - Dikiş - Nakış ve El Sanatları Kursları eğitmen ve kursiyerlerinden oluşan ekip, Türkiye’nin Konya şehrine düzenlenen kültür gezisine katıldı.

İTB Genel Sekreteri Zeynur Bargan ile İTB Kadınlar Kolu Başkanı ve İTB Merkez Dikiş – Nakış Kursu eğitmeni Sevgi Sezai yönetimindeki yaklaşık 50 kişilik ekip, 28 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde Konya’yı ziyaret etti. İTB heyeti, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerini (ASEM) ziyaret ederek, burada yapılan çalışmaları yakında görme ve faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi edinme imkanı buldu.

İTB ekibi 28 Kasım Perşembe günü Konya’da ilk olarak Anatoya Ahşap Oyuncak Atölyesini ziyaret etti. Ekip daha sonra, Hacı Sadık Tekstil Atölyesi ve KOMEK Sergi ve Satış Merkezini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İTB ekibi 29 Kasım Cuma günü ise ASEM Mümine Hatun Atölyesinde deri çanta yapımını yakından görme imkanı buldu. Aynı gün ekip Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ile bir araya geldi. Kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden İTB yöneticileri, Ercan Uslu’ya İTB kursunda üretilen bir hediye takdim etti.

İTB ekibi 30 Kasım Cumartesi günü ise Darül-Mülk Sergi Sarayı, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Mevlana Müzesi, Panorama Konya Müzesi ile Konya’nın diğer tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı buldu.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin eşi Vesile Öge ile de bir araya ekip, 1 Aralık Pazar günü İskeçe’ye döndü.
İTB’den geziyle ilgili yapılan açıklamada, “İskeçe Türk Birliği ekibinin Konya gezisinin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı İskeçe Müftümüz Mustafa Trampa ve eşi Nadire Ömer Trampa’ya teşekkür ederiz.” denildi.

Haberler


Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’

PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı

Yargıtay kararı bozdu,Yiotopulos yeniden cezaevine gönderildi

Hüseyin Zeybek’ten Genç Çiftçiler Programındaki 19 aylık gecikmeye tepki