Dimetoka’da bulunan Çarşı Camisinin (bir diğer adıyla Küçük Cami) yenilenmesinin ardından düzenlenen törende yaşananlar, Batı Trakya Türk toplumunu şaşkınlığa uğrattı.
3 Aralık 2024 Salı
Dimetoka’da bulunan Çarşı Camisinin (bir diğer adıyla Küçük Cami) yenilenmesinin ardından düzenlenen törende yaşananlar, Batı Trakya Türk toplumunu şaşkınlığa uğrattı. Yetkililerin katılımıyla camide gerçekleşen törende, imam duayı Yunanca yaptı. Törende bulunan Müslümanlar da ellerini açarak Yunanca yapılan duaya “amin” dedi.
Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Sekreteri Yorgos Kalancis, İskeçe, Gümülcine ve Dimetoka tayinli müftüleri, Dimetoka tayinli vakıf başkanı ile metropolitlik temsilcisinin de yer aldığı törende yapılan konuşmalardan sonra kürsüye, Batı Trakya Türk Azınlığının tepki gösterdiği 240 İmam Yasası kapsamındaki din öğreticisi (ierodidaskalos) Şerif Emin çağrıldı. O da camini açılışı sırasında yaptığı duayı Arapça - Yunanca olarak yaptı. Duada bir kelime dahi Türkçe kullanılmaması dikkat çekti.
Bu da “Made in Greece İslam anlayışı” demek!.. “Yunanlı Müslümanlar” formatına uyum sağlama durumu!
Vallahi gülsek mi, ağlasak mı? Bilemedik.
Yazık! Hem de çok yazık!..
Haberler
GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi
Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı
Diploma tartışması istifa getirdi
Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü
Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu
Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda
İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi
Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı
GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi
Napoli’de film gibi banka soygunu
Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”
Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi