Anasayfa

06-12-2024
Milletvekilleri Zeybek ve Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı
Gümülcineli gazeteci Nikos Arvanitis’in açtığı dava üzerine, yargılanmalarına izin verilmesi amacıyla İskeçe’deki iki Türk azınlık milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıdı.
6 Aralık 2024 Cuma

Gümülcineli gazeteci Nikos Arvanitis’in açtığı dava üzerine, yargılanmalarına izin verilmesi amacıyla İskeçe’deki iki Türk azınlık milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıdı.

Mecliste, 5 Aralık Perşembe günü yapılan oturumunda, İskeçe Yeni Sol Milletvekili Hüseyin Zeybek ve İskeçe Bağımsız Milletvekili Burhan Baran’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması kararı alındı. Ayrıca, farklı bir dava dosyasıyla ilgili olarak Özgürlük Seyri (Plevsi Elefterias) Partisi Başkanı Zoi Konstantopulu’nun da dokunulmazlığı kaldırıldı.

Genel Kurulda yapılan oylamada, Zeybek’in dokunulmazlığının kaldırılması lehinde 247 evet, 36 hayır oyu kullanıldı. Burhan Baran’ın dokunulmazlığının kaldırılması için yapılan oylamada da 248 evet, 34 hayır oyu verildi.
Hatırlanacağı üzere, Temmuz 2022’de KomotiniPress adlı internet sitesinin yöneticisi Nikos Arvanitis’in Batı Trakya Türk Azınlığı’nın siyasetçilerini hedef alan yayınları üzerine, bölgedeki Türk azınlık siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu başkanları, yayımladıkları ortak açıklama ile azınlık üyelerine, siyasetçilere, yerel yöneticilere, kurum ve kuruluş temsilcilerine ve özel şahıslara yönelik saldırgan ve hakaret içerikli saldırıları kınamıştı.

Arvanitis de açıklamayı imzalayan 17 kişi hakkında dava açmıştı. İki azınlık milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla, yargılanmalarının önündeki engel kalkmış oldu.

Bu arada, İskeçe milletvekilleri Zeybek ve Baran söz konusu dosyanın meclise ulaşmasından sonra kendileri de dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemişti.

Haberler


Kozlukebir Belediyesinden mali durum açıklaması

Habipoğlu: “OPEKEPE skandalı nedeniyle bölgemizde zor günlerin yaşanması muhtemel”

Hayvancılık sektörü umduğunu bulamadı!

OPEKEPE skandalında soruşturma komitesi önergeleri mecliste reddedildi

Fener’deki kamping plajı mavi bayrağını kaybetti

Meteoroloji fırtına, dolu ve kuvvetli rüzgâr uyarısında bulundu

Hüseyin Zeybek’ten hükümete OPEKEPE tepkisi: “Yolsuzluğu örtbas etmeye çalışıyorsunuz”

Özgür Ferhat: “OPEKEPE skandalı sistematik yolsuzluğun göstergesidir”

Aşırı sıcakların ardından yağış geliyor

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önüne çıkıyor

Hollanda, İsrailli iki bakanı “istenmeyen kişi” ilan etti

Eyalet genelinde 98 bin küçükbaş hayvan telef oldu