Anasayfa


29-08-2016
Uzaktan Öğretim Uygulamasına katılan öğrencilere belgeleri verildi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin katkılarıyla Yunanistan Batı Trakya'da gerçekleşen Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi ödül töreni, 27 Ağustos Cumartesi akşamı Gümülcine'de gerçekleştirildi.
29 Ağustos 2016 Pazartesi



Törende ilkokul 4,6, ortaokul 2 ve lise 1,2 sınıf öğrencilerinden başarılı 40 öğrenciye ödül belgeleri verildi.
Törene; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı, Gümülcine Muavin Konsolosu Davut Ocak, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Abdullah Şahin, ÇÖMÜ Genel Sekreteri Sami Yılmaz, proje destekçisi Tolgay Elçioğlu, Çanakkale İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, proje eğitim danışmanı Doç. Dr. Esin Şahin, proje destekçisi Timur Koşal, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar, sabık milletvekili Ahmet Hacıosman, Gümülcine ve İskeçe'deki Azınlık okulları öğretmen dernekleri başkanları Salih Ahmet ve Nurettin Kıyıcı'nın yanısıra başarılı 40 öğrenci ve aileleri katıldı.

Yapılan protokol konuşmalarında, Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Proje Danışmanı Esin Yağmur Şahin, bir dönem boyunca ihtiyaçları giderme yönünde ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bugün bunların semerelerini aldıklarını, söyledi.

Şahin, "Gönül isterdi ki bütün öğrencilerimiz burada olsun ve kendileriyle kucaklaşalım. Gerek fiziki şartlar ve başka sebeplerden dolayı buna imkan bulamadık. Fakat şunu bilin ki burada olan ve olmayan tüm hocalarımızın selamlarını getirdik. Bizim sizden beklediğimiz ise şu: Önümüzdeki yıl arkadaşlarınız ve sizler gösterdiğiniz performansın en azından üç katını daha gösterebilirsiniz ki biz de bu işi hakkıyla yaptığımıza inanlım" görüşlerine yer verdi.

Çanakkale İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, toplumun ciddi bir sorunu olan obezite ve obeziteyle mücadele konusunda Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın neler yaptığını anlattı ve konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı olarak görülmektedir. Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. 2010 yılında yapılan Türkiye beslenme ve sağlık araştırması sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin %71,9'u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Aynı araştırma 6-18 yaş grubu bireylerin %22,5 gibi bir rakamında kilo problemi olduğunu göstermektedir. Dünya Sağlık Örgütü, ülkelerin 2025 yılına kadar obezite ve diyabette yani şeker hastalığında artış eğilimini durdurmaları, fiziksel olarak inaktif nüfus sıklığını %10 seviyesinde tutmak hedef olarak alınmıştır.

Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençle için de ciddi bir sağlık sorunu, riski teşkil etmektedir. Çocukluk çağı obezitesinin önlenmesi yetişkinlikte obezitenin erken ölüm, sakatlık riskinin ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesi anlamına gelmektedir. Bu çerçevede çocuklar ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıkların korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumun fiziksel aktivitesinin arttırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Fiziksel inaktivite ile mücadelede bisiklet kullanımı, fiziksel aktiviteyi arttırmada en etkin araçlardan biridir. Bu nedenle T.C. Sağlık Bakanlığı bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için projelerin hayata geçirilmesini amaçlamış, bu kapsamda Fiziksel Aktiviteyi Teşvik 2015-2018'i yürürlüğe sürmüştür. Projenin amacı 2025 yıla kadar fiziksel olarak , inaktif nüfus sıklığını %10 azaltmak için, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar ve öğrenciler, üniversite öğrencileri ve yetişkinler, özellikle de belediyeler, kurum ve kuruluşlar ve STK'lara bisiklet desteği sağlanmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığımız tarafından 2015 yılı içinde tüm Türkiye'de okullar ve üniversitelere yaklaşık 40 bin adet bisiklet dağıtımı yapılmış olup, 2016 yılında da 275 bin adet bisiklet dağıtılması planlanmaktadır. Çanakkale ilinde 2015-16 Bakanlığımız tarafından temin edilen toplam 1357 adet bisikletin okullara ve öğrencilere dağıtımını sağlamış bulunuyoruz. 2016 yılında ise özelliklere belediyelere halkın ücretsiz kullanımına sunulmak üzere 4285 adet bisiklet teslim ettik ve etmeye devam ediyoruz.

Yaşam kalitemizi yükseltmek ve geleceğe sağlıkla yürüyebilmek için de sevdiklerimizle beraber hareketli yaşamı ve bisikleti tercih edelim diyorum."

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özen ise heyecan, mutluluk veren ve ileriye doğru gidecek olan bir proje olduğunu belirtti.

Özen, "T.C. devleti açısından baktığınızda hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız Balkan ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın eğitimleri yönünde her türlü çabanın sarf edilmesi için bizleri motive ediyorlar. Kontenjanlarımızın arttırılmasını her zaman istiyorlar. Biz, her zaman kontenjanlarımızı açık bırakıyoruz. Üniversitede, özellikle de Trakya ve Batı Anadolu bölgesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak sizleri, öğrencilerimizi üniversitemizde görmek istiyoruz. Her türlü desteği, yardımı yapacağız, çalışacağız ve gayret edeceğiz. Uzaktan eğitim çalışmasının bugün neticesi ortaya çıktı. Bizler öğrencilerimizin başarılarından dolayı çok mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda bu proje, kalitesini, içeriğini ve sayısını arttırarak çok daha ilerleyecek. Belki de Batı Trakya'dan başlayan bu kıvılcım tüm Balkan ülkeleri için de bir farklılık olacak diye düşünüyorum. Aileleri ve öğrencileri kutluyorum. Bundan sonraki eğitimlerinde de kendilerini üniversitemize bekliyorum. Kapımız her zaman açık olacaktır. Türkiye'den baktığımız zaman, bir vatandaş olarak baktığımız zaman buranın yeri çok çok farklı. Bunu herkes böyle hissediyor, sizler de böyle hissediyorsunuz biliyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, uzaktan eğitim projesinin en önemli işlerden biri olduğunu, yaklaşık bin öğrencinin dersleri düzenli olarak takip ettiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlerin de yardım ve gayretiyle bu rakamın rahatlıkla 2-3 bine çıkabileceğini düşünüyorum. Eğitimin önemini anlatmaya gerek yok, sizler zaten farkındasınız. Batı Trakya'da da bu konuda bir seferberlik var. Herkes evladını okutmak istiyor; elinden geldiği ölçüde, hatta varını yok ederek. Sorunlar da ortada. Bunu hepimiz biliyoruz ve burada sıralamaya da gerek yok. Bunları aşabilmek için yeni yollar bulmak zorundayız; mevcut çabalara ilaveten. Bunlardan bir tanesi de teknolojiden faydalanmaktır. İnternet Batı Trakya'nın bir çok yerinde düzenli olarak kapsamı alanı içerisinde. Bazı köylerde olmadığını da görüyoruz, aksaklıklar var. Bu tabii ki bizi aşan bir konu, ama bunu başka yöntemlerle aşmak mümkün olabilir. Bazı köylerde toplu olarak derslerin takip edildiğini biliyoruz.

Neticede, gelecek yıl daha iyi bir duyuru yaparak buradaki soydaşlarımızın bu imkana kavuşmasını arzu ederiz. Dersleri takip eden bir çok insanın memnun olduğunu biliyoruz. Eksiklikler varsa katkılarınızı ders esnasında veya başka yollarla bildirebilirsiniz. Burada amaç bizim geleceğimiz olan evlatlarımızı en iyi şekilde, en yüksek donanımla geleceğe hazırlamaktır. İyi bir üniversiteye geçiş için bütün ilk ve orta öğretimin güçlü geçmesi gerekiyor, son senede yapılacak bir iş değil.

Dolayısıyla bu bence ilk denemesinde tatmin edici bir başarıya ulaşmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özveri ile sahiplenerek bu işi yaptılar. Batı Trakya'da işin başından beri Gençler Birliği Başkanı Koray beyin çok büyük emeği vardır ki onu zikretmek lazımdır. Gökmen bey de çok emek sarf ettiler, ona da teşekkür ediyoruz. Bu yıl en başarılı 40 öğrenciye ödül verildi. Gelecek yıl belki tüm aileleri davet ederek bunu bir şölen ve eğlenceye çevirebiliriz. Lütfen çocuklarınıza daha fazla sahip çıkın. Eğitim sadece okulda yapılacak bir konu değildir; öğretmenin, çevrenin, mahallenin ve en çok da ailenin katkılarıyla olabilecek bir şeydir."

Etkinliğin devamında 40 başarılı öğrenciye ödül belgeleri takdim edildi. Yine eğitime verdikleri katkılardan dolayı konuk öğretim üyelerine Koray Hasan, Pervin Hayrullah ve Başkonsolos Ali Rıza Akıncı tarafından plaket takdim edildi. Tören, GTGB Başkanı Koray Hasan ve BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah tarafından öğretim üyelerine el sanatlarından oluşan tabloların takdimi, öğrenci ve velilerin görüşleri ve GTGB Başkanı Koray Hasan'ın teşekkür konuşması ile sona erdi.



Haberler


Dedeağaç’ta turizmin nabzı tutuldu: En çok Türkiye’den turist geliyor

Yeni Sol Partisinde Hariçis’le devam kararı

SİRİZA’da Merkez Komiteden 76 istifa

‘Ömür Dediğin’ programı Batı Trakya’daydı

Yunan ekonomisinin devi 91 yaşında hayatını kaybetti

SKY Express, İstanbul Havalimanı’na uçuş başlattı

AİHM’de Yunanistan’a karşı yüzlerce şikayet

Almanya erken seçime gidiyor

Rodop Barış Komitesinden savaş karşıtı etkinlik

2024 kayıtlardaki en sıcak yıl olma yolunda

Miçotakis, Trump’la telefonda görüştü

İskeçe Azınlık Lisesinin öğrenci kermesleri tamamlandı