Anasayfa

08-12-2024
DEB Partisi Genel Merkezi’ne yönelik saldırının üzerinden 9 yıl geçti
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, 8 Aralık 2015 tarihinde DEB Partisi Genel Merkezine yapılan saldırının üzerinden dokuz yıl geçmesine rağmen saldırının hala aydınlatılmadığını belirtti.
8 Aralık 2024 Pazar

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, 8 Aralık 2015 tarihinde DEB Partisi Genel Merkezine yapılan saldırının üzerinden dokuz yıl geçmesine rağmen saldırının hala aydınlatılmadığını belirtti.
 
Konuyla ilgili partiden yapılan açıklamada, “DEB Partisi Genel Merkezi’ne yapılan  saldırının üzerinden tam 9 yılgeçti. 8 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen bu hain saldırı, yalnızca bir binaya yönelik fiziksel bir saldırı değil, aynı zamanda Batı Trakya Türkleri’nin varlığına, haklı mücadelesine ve tarihi mirasına karşı girişilmiş bir provokasyon olarak hafızalarımıza kazındı.

‘Trakya’nın Bekçileri’ adlı örgüt tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda, partimizin kurucusu verahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in kazada hayatını kaybettiği araç çalınmış, bina ve içindeki çeşitli eşyalara ciddi zararlar verilmişti.

Aradan geçen dokuz yıl boyunca, bu menfur olayın aydınlatılması adına gösterdiğimiz tüm çabalara rağmen ne yazık ki bir adım dahi ilerleme kaydedilememiştir. Bu sebeple, faillerin bir an önce tespit edilip yargı önüneçıkarılmasını ve adaletin gecikmeden yerini bulmasını bir kez daha talep ediyoruz. Bu tür saldırılar, bizi haklı davamızdan ve birlik ve beraberlik içerisinde mücadelemizden asla alıkoyamayacaktır.” denildi.

Haberler


Üsküp’te insan hakları ve kültür için anlamlı buluşma: Batı Trakya’dan üç isim ödüllendiriliyor

Yassıköy Belediyesinde sokak hayvanları için bilgilendirme toplantısı

Atina’da Filistin’e destek mitingi

Kurban Bayramı öncesi İskeçe’de mağazalar pazar günü isteğe bağlı açık olacak

EYP aracına ateş açan zanlı Rodop dağlarında yakalandı

Tütün Kooperatifinden Bakanlığa çağrı: ‘Kuraklıktan etkilendik, destek bekliyoruz’

23. Kiraz Festivali başladı

BTAYTD’dan atölye çalışmalarına katılan öğrencilere sertifika

Yunanistan, çocuk yoksulluğu riskinde Avrupa’da 4. sırada

Doğu Makedonya – Trakya’da orman yangınlarına karşı dron destekli mücadele

Güreci’de altın madenciliğine karşı tepkiler büyüyor

İltica hakkı olmayan göçmenlerin geri dönüşü için yeni tasarı hazırlanıyor