Anasayfa

09-12-2024
Yunanistan, Baas rejiminin devrilmesini memnuniyetle karşıladı
Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki Baas rejiminin devrilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
9 Aralık 2024 Pazartesi

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki Baas rejiminin devrilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yunanistan, Suriye’deki otoriter (Beşşar) Esed rejiminin devrilmesini memnuniyetle karşılıyor. Öte yandan, ülkede barış bir an evvel tesis edilmeli ve (Birleşmiş Milletler) Güvenlik Konseyinin 2254 kararı temelinde demokratik, meşru bir hükümete iktidarın normal şekilde devredilmesi sağlanmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Sivillerin korunmasına özel ihtimam gösterilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, dini azınlıklar ile kültürel mirasın ve dini eserlerin korunmasına da dikkat edilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, "Demokratik normalleşmeye dönüş, mülteci akınlarının son bulması ve Suriyeli mültecilerin yurtlarına dönmesi için güvenli yolun açılması anlamına gelmelidir." ifadesi kullanıldı.

Yunanistan’ın, Suriye’nin barış ve refahının bir an evvel yeniden sağlanması için elinden geleni yapmaya hazır olduğu da açıklamada yer aldı.

Haberler


Zeybek İskeçe Ovası Sulama Projesinin fondan çıkarılmasına tepki gösterdi

Yunanistan’da nüfus hızla azalıyor

TİKA Başkanı Abdullah Eren’den BTTDD Bursa Şubesine ziyaret

Yunanistan’da vatandaşların %72’si ülkede hukukun üstünlüğünün olduğuna inanmıyor

Yassıköy Belediyesinden Anneler Günü’ne özel etkinlik

2026’da çiftçilere 2,2 milyar euroluk destek ödemesi yapılacak

Survivor’da kaza: Yayın ertelendi

Gümülcine’de ücretsiz cilt kanseri taraması

Anneler Günü İskeçe Türk Birliğinde coşkuyla kutlandı

İTB ve GTGB halk oyunları ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdırellez Şenlikleri’nde sahne aldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Anneler Günü ziyaretleri

Mustafçova’daki hatim etkinliğinde trafik cezası tepkisi