Anasayfa

09-12-2024
ABTTF Başkanlık Kurulu yılın son toplantısını gerçekleştirdi
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu, 7 Aralık Cumartesi günü 11. olağan toplantısını gerçekleştirdi. ABTTF’nin Almanya’nın Witten şehrindeki merkez ofisinde yapılan 2024 yılının son toplantısına ABTTF 21. Dönem Denetim ve Disiplin Kurulları üyeleri de katıldı.
9 Aralık 2024 Pazartesi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu, 7 Aralık Cumartesi günü 11. olağan toplantısını gerçekleştirdi. ABTTF’nin Almanya’nın Witten şehrindeki merkez ofisinde yapılan 2024 yılının son toplantısına ABTTF 21. Dönem Denetim ve Disiplin Kurulları üyeleri de katıldı.

ABTTF’NİN 2025 YILI FAALİYET PLANI GÖRÜŞÜLDÜ
ABTTF’nin bir önceki toplantıdan bu yana gerçekleştirdiği çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yardımcı olmak amacıyla önümüzdeki 2025 yılında uluslararası düzeyde gerçekleştirilmesi öngörülen girişimler görüşüldü.

Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmeler ve olayların da ele alındığı toplantıda, diğerlerinin yanında tayinli müftü naiplerinin geçen ekim ayında İskeçe’deki Aşağımahalle Çınar Camii’nde cuma namazı sırasındaki provokasyonu ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin geçen hafta aldığı kararında bir kez daha yinelediği gibi ülkemiz Yunanistan’ın Batı Trakya Türk dernekleri ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını 16 yılı aşkın süredir ısrarla uygulamaması ve Türk toplumunun örgütlenme özgürlüğünü ihlal etmeyi sürdürmesine atıfta bulunuldu.



Haberler


BTTÖB’den velilere çağrı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerinden anlamlı dayanışma

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri EPAS Junior Days 2026’da

Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu öğrencisinden yüzmede büyük başarı

İlkokul birinci sınıfa kayıtlar başladı

Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar