Anasayfa

10-12-2024
Miçotakis’in ekonomi danışmanı istifa etti
Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Ekonomi Danışmanı Aleksis Patelis, istifa ettiğini duyurdu. Patelis, 31 Aralık’ta Başbakanlık Ekonomi Ofisi Başkanlığı görevinden ayrılacağını açıkladı.
10 Aralık 2024 Salı

Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Ekonomi Danışmanı Aleksis Patelis, istifa ettiğini duyurdu. Patelis, 31 Aralık’ta Başbakanlık Ekonomi Ofisi Başkanlığı görevinden ayrılacağını açıkladı.

Patelis yaptığı açıklamada, görevinden ayrılma kararını Yunanistan’ın yatırım yapılabilir seviyeye ulaşması ve finansal istikrarın artması gibi temel ekonomik hedeflere ulaşmasının ardından aldığını ifade etti. İstifasının kişisel nedenlerden kaynaklandığını söyleyen Patelis, Başbakan Miçotakis’i desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

2019 yılından bu yana Başbakan Miçotakis’in ekonomi danışmanlığını yürüten Patelis, görevinden ayrıldıktan sonra bir süre dinlenmeyi planladığını ve ardından Yunanistan ekonomisi üzerine bir kitap çalışmasına başlayacağını belirtti.

Patelis’in yerine atanacak yeni danışmanın ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

PATELİS’İN YERİNE MİHALİS ARGİRU ATANDI

Başbakan Miçotakis, istifa eden ekonomi danışmanı Aleksis Patelis’in yerine Mihalis Argiru’yu atadı.

1972 yılında Lefkoşa’da doğan Argiru, Atina Ekonomi ve İşletme Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Londra Queen Mary Üniversitesi’nden ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Argiru, 2019 yılından beri Pire Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde ekonomi profesörü olarak görev yapıyor.

Haberler


ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi