Anasayfa

13-12-2024
TİTAN, Dedeağaç Limanı’na büyük bir yatırım yapıyor
Enerji şirketi Gastrade’in bölgeye yaptığı yatırımların ardından, Dedeağaç Limanı’na yeni ve önemli bir yatırım daha geliyor. Yunanistan’ın önde gelen çimento üreticilerinden TİTAN, liman alanında 7,8 dönümlük bir araziye yatırım yapacak.
13 Aralık 2024 Cuma

Enerji şirketi Gastrade’in bölgeye yaptığı yatırımların ardından, Dedeağaç Limanı’na yeni ve önemli bir yatırım daha geliyor. Yunanistan’ın önde gelen çimento üreticilerinden TİTAN, liman alanında 7,8 dönümlük bir araziye yatırım yapacak.

Söz konusu arazinin, Dedeağaç Liman İdaresi (OLA) ve Yunanistan Özelleştirme Fonu (TAİPED) tarafından TİTAN’a 25 yıllığına kiralandığı belirtildi.

TİTAN, limanda modern bir çimento depolama ve dağıtım merkezi kuracak. Şirket bu sayede Kuzey Yunanistan ve Balkan ülkelerindeki pazarlara daha etkin bir şekilde hizmet vermeyi amaçlıyor.

Yatırım, toplam kapasitesi 4.400 metreküp olan iki büyük silonun yanı sıra saatte 200 tona kadar çimento işleyebilecek bir paketleme ünitesinin kurulmasını içeriyor.

Çimento limana gemi ile taşınacak, daha sonra dökme veya paketlenmiş olarak karayolu ya da demiryolu ile dağıtılacak. TİTAN’ın Liman İdaresine yıllık 150 bin euro kira ödemesi bekleniyor.

Haberler


Yassıköy Belediyesinde sokak hayvanları için bilgilendirme toplantısı

Atina’da Filistin’e destek mitingi

Kurban Bayramı öncesi İskeçe’de mağazalar pazar günü isteğe bağlı açık olacak

EYP aracına ateş açan zanlı Rodop dağlarında yakalandı

Tütün Kooperatifinden Bakanlığa çağrı: ‘Kuraklıktan etkilendik, destek bekliyoruz’

23. Kiraz Festivali başladı

BTAYTD’dan atölye çalışmalarına katılan öğrencilere sertifika

Yunanistan, çocuk yoksulluğu riskinde Avrupa’da 4. sırada

Doğu Makedonya – Trakya’da orman yangınlarına karşı dron destekli mücadele

Güreci’de altın madenciliğine karşı tepkiler büyüyor

İltica hakkı olmayan göçmenlerin geri dönüşü için yeni tasarı hazırlanıyor

Eğitime destek projesi: ‘Kimliğini – Kültürünü Koru, Geleceğini İnşa Et’