Anasayfa

14-12-2024
Başbakan Miçotakis yeni cumhurbaşkanı adayını ocak sonuna kadar açıklayacak
Yunanistan’da yeni cumhurbaşkanının kim olacağına dair belirsizlik sürerken, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in en geç ocak sonuna kadar adayını açıklaması bekleniyor.
14 Aralık 2024 Cumartesi

Yunanistan’da yeni cumhurbaşkanının kim olacağına dair belirsizlik sürerken, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in en geç ocak sonuna kadar adayını açıklaması bekleniyor.

Dün, Vima gazetesinin düzenlediği bir konferansta konuşan Miçotakis, yeni yılın başında kararlarını duyuracağını ve bunun son tarihinin ocak ayı sonu olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou’nun görev süresi 13 Mart 2025’te sona eriyor. 2019’da yapılan anayasa değişikliğiyle birlikte artık seçim süreci, meclisin feshedilmesiyle bağlantılı değil. Bu süreçte, cumhurbaşkanı seçimi için en az beş oylama yapılması gerekebilir. İlk iki oylamada 200 milletvekili çoğunluğu, üçüncü oylamada ise 180 oy gerekecek. Dördüncü oylamada 151 oy yeterli olacak ve eğer hala başkan seçilmezse, beşinci oylamada sadece çoğunluk oyu gerekecek. Oylamalar arasında ise beş gün fark olması gerekiyor.

Bu durumda, eğer Yeni Demokrasi Partisi cumhurbaşkanını kendi başına seçerse, yani dördüncü oylamaya kadar seçim yapılabilirse, bu süreç 20 gün sürecek. Dolayısıyla, oylamaların en geç 15 Şubat’a kadar başlaması gerektiği belirtiliyor.

Haberler


BTTÖB’den velilere çağrı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerinden anlamlı dayanışma

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri EPAS Junior Days 2026’da

Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu öğrencisinden yüzmede büyük başarı

İlkokul birinci sınıfa kayıtlar başladı

Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar