Anasayfa

16-12-2024
Silahlı kuvvetlerin yeniden yapılandırılmasının ilk aşaması başladı
Genelkurmay Başkanlığı (GEETHA), Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Kara Kuvvetlerindeki birliklerin yeniden yapılandırılması ve bazı kışlaların kapatılmasının ilk aşaması başlatıldığı bildirildi.
16 Aralık 2024 Pazartesi

Genelkurmay Başkanlığı (GEETHA), Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Kara Kuvvetlerindeki birliklerin yeniden yapılandırılması ve bazı kışlaların kapatılmasının ilk aşamasının başlatıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, beş kışlanın kapatılacağı ve dokuz birliğin birleştirileceği ilk aşamanın 31 Aralık’a kadar tamamlanacağı belirtildi.

Açıklamada, birliklerin operasyonel ihtiyaçlara göre daha verimli ve etkin bir yapıya ulaştırılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Savunma Bakanı Nikos Dendias, 15 Kasım’da ülkede silahlı kuvvetlerin yeniden yapılandırılmasına ilişkin planı açıklamıştı. Bu çerçevede, zorunlu askerlik, profesyonel askerlik ve silahlanmaya ilişkin çok sayıda değişim öngörülüyor.

Öngörülen değişiklikler arasında, kışla sayısının 837’den 705’e indirilmesi, tüm ülkeyi kapsayacak şekilde insansız hava araçlarına (İHA) ve hava saldırılarına karşı hava koruma kalkanı oluşturulması, Silahlı Kuvvetlere ait silah, teçhizat, nakliye uçak ve helikopterlerin modernize edilmesi, yeni nesil uçak edinilmesi, doğal afetlere müdahale gücünün artırılması ve Doğu Akdeniz’de operasyonel kabiliyetin yükseltilmesi gibi unsurlar yer alıyor.

Haberler


Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı

Gümülcine blokajında çiftçiler batı çıkışını trafiğe açtı

Muratlı’da kaybolan çiftçi ölü olarak bulundu!

Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı

Kathimerini: Heybeliada Ruhban Okulu için Ankara’da görüşme ihtimali

Gümülcine Belediyesinden yapay zeka ve çevre temalı Green Mission