Anasayfa

20-12-2024
Eski kraliyet ailesi üyelerinden Yunan vatandaşlığı için başvuru
Eski Kraliyet ailesinin 10 üyesi, Yunan vatandaşlığı için dün (19 Aralık Perşembe) başvuru yaptı. Başvurular onaylandığında “De Gres” (Yunanistan’dan anlamına geliyor) soyadını alacaklar.
20 Aralık 2024 Cuma

Eski Kraliyet ailesinin 10 üyesi, Yunan vatandaşlığı için dün (19 Aralık Perşembe) başvuru yaptı. Başvurular onaylandığında “De Gres” (Yunanistan’dan anlamına geliyor) soyadını alacaklar.

Başvuranlar arasında eski Kral Konstantinos’un çocukları olan Pavlos, Aleksia, Nikolaos, Theodora, Filippos ve Theodora ile Pavlos’un beş çocuğu Maria, Olimpia, Konstantinos, Ahilleas, Odisseas ve Aristidis yer alıyor. Pavlos’un eşi Marie Chantal Claire Miller ise monarşinin kaldırıldığı 1993 yılından sonra 1995’te evlendiği için vatandaşlık hakkına sahip değildir."

Yunan vatandaşlığına başvuran eski kraliyet ailesi üyeleri, Yunan Anayasası’na saygı duyduklarını açık ve koşulsuz bir şekilde beyan ederek, eski devlet görevleri ve unvanlarından feragat ettiklerini belirttiler.

YENİ SOL PARTİSİNDEN TEPKİ
Yeni Sol, Yunanistan’da onlarca yıl yaşayan ve çalışan on binlerce göçmenin vatandaşlık almak için karşılaştığı mantıksız koşullar ve saçma bürokratik süreçlere dikkat çekerek, eski Kraliyet ailesi üyelerine vatandaşlık verilmesini eleştirdi.

Partinin sosyal medya hesabından alaycı bir dille yapılan eleştiride şu ifadeler yer aldı: “Eğer eski Kraliyet ailesinin işsiz bir üyesiysen, eğer 50 yıl boyunca Anayasayı tanımayı reddettiysen, eğer 50 yıl boyunca ülkeye hiçbir şey katmadıysan, bir başvuru ile hızlıca ve kolayca vatandaşlık alabilirsin.

Eğer göçmensen, ülkede yaşıyor, çalışıyor, vergi ödüyor, çocukların okula gidiyor ve üniversiteye devam ediyorsa, işler biraz daha zor. Mantıksız sınavlar ver, yedi yıl boyunca gelirinin olduğunu kanıtla, başvurunun incelenmesini bekle ve genel olarak iyi şanslar.”

Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi