Anasayfa

20-12-2024
Eski kraliyet ailesi üyelerinden Yunan vatandaşlığı için başvuru
Eski Kraliyet ailesinin 10 üyesi, Yunan vatandaşlığı için dün (19 Aralık Perşembe) başvuru yaptı. Başvurular onaylandığında “De Gres” (Yunanistan’dan anlamına geliyor) soyadını alacaklar.
20 Aralık 2024 Cuma

Eski Kraliyet ailesinin 10 üyesi, Yunan vatandaşlığı için dün (19 Aralık Perşembe) başvuru yaptı. Başvurular onaylandığında “De Gres” (Yunanistan’dan anlamına geliyor) soyadını alacaklar.

Başvuranlar arasında eski Kral Konstantinos’un çocukları olan Pavlos, Aleksia, Nikolaos, Theodora, Filippos ve Theodora ile Pavlos’un beş çocuğu Maria, Olimpia, Konstantinos, Ahilleas, Odisseas ve Aristidis yer alıyor. Pavlos’un eşi Marie Chantal Claire Miller ise monarşinin kaldırıldığı 1993 yılından sonra 1995’te evlendiği için vatandaşlık hakkına sahip değildir."

Yunan vatandaşlığına başvuran eski kraliyet ailesi üyeleri, Yunan Anayasası’na saygı duyduklarını açık ve koşulsuz bir şekilde beyan ederek, eski devlet görevleri ve unvanlarından feragat ettiklerini belirttiler.

YENİ SOL PARTİSİNDEN TEPKİ
Yeni Sol, Yunanistan’da onlarca yıl yaşayan ve çalışan on binlerce göçmenin vatandaşlık almak için karşılaştığı mantıksız koşullar ve saçma bürokratik süreçlere dikkat çekerek, eski Kraliyet ailesi üyelerine vatandaşlık verilmesini eleştirdi.

Partinin sosyal medya hesabından alaycı bir dille yapılan eleştiride şu ifadeler yer aldı: “Eğer eski Kraliyet ailesinin işsiz bir üyesiysen, eğer 50 yıl boyunca Anayasayı tanımayı reddettiysen, eğer 50 yıl boyunca ülkeye hiçbir şey katmadıysan, bir başvuru ile hızlıca ve kolayca vatandaşlık alabilirsin.

Eğer göçmensen, ülkede yaşıyor, çalışıyor, vergi ödüyor, çocukların okula gidiyor ve üniversiteye devam ediyorsa, işler biraz daha zor. Mantıksız sınavlar ver, yedi yıl boyunca gelirinin olduğunu kanıtla, başvurunun incelenmesini bekle ve genel olarak iyi şanslar.”

Haberler


Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu

Büyükelçi Erciyes, Atina’da GAT üyeleriyle iftar programında bir araya geldi

İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu

ELGA ödemeleri başlıyor