Anasayfa

23-12-2024
ABTTF: ‘Magdeburg’taki Noel pazarına saldırıyı kınıyoruz’
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Almanya’nın Magdeburg kentinde Noel pazarına yapılan saldırıyı kınadı.
23 Aralık 2024 Pazartesi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Almanya’nın Magdeburg kentinde Noel pazarına yapılan saldırıyı kınadı.

ABTTF’nin olayla ilgili açıklaması şöyle: “21 Aralık 2024 Cumartesi günü Almanya’nın Magdeburg kentinde bir kişinin aracını Noel pazarında kalabalığın üzerine sürmesi sonucunda 5 kişi yaşamını yitirdi, 200’den fazla kişi yaralandı. Alman basınına yansıyan haberlere göre İslam karşıtı ve siyonizm destekçisi paylaşımlar yapan bir şüpheli tutuklandı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve Almanya’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri ailesi olarak Magdeburg’taki Noel pazarına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, bu acımasız saldırı karşısında yaşadığımız ülke Almanya’de ikamet eden tüm herkesin acısını paylaşıyor, saldırıdan derin bir üzüntü duyuyoruz.

Bu acımasız saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm Almanya halkına başsağlığı; yaralılara acil şifalar dileriz.”

Haberler


Zaharaki’den tepki çeken yasa sonrası Ruşenler ziyareti

Zeybek’ten sert eleştiri: ’Azınlık eğitimi ve hakları göz ardı ediliyor’

Yunanistan – İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

Bir evde 174 silah ve yaklaşık 15 bin 500 fişek ele geçirildi

Özgür Ferhat’tan tepki: ’Azınlık içinde azınlık yaratmaya çalışıyorlar’

İmaret sahilinde kaybolan çocuktan acı haber

Zeybek’ten Alevi – Bektaşi soydaşları ayrıştıran tasarıya sert tepki

“Azınlık içinde azınlık” yaratan yasa tasarısı kabul edildi

Arnavutluk’ta Bektaşi Devleti girişimine karşı uluslararası tepki

SİRİZA’ya göre Türkiye, İtalya ve Libya İşbirliği Zirvesi Atina için bir yenilgi

Dikkat: İmaret sahilinde 12 yaşındaki çocuk kayboldu!

Karasu’dan İskeçe’nin ova bölgesine su taşınacak