Anasayfa

27-12-2024
Dünya Türk İş Konseyi Kuzey Makedonya’da toplandı
Dünya Türk İş Konseyi Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te toplandı. Türkiye-Kuzey Makedonya İş Forumu’na katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Üsküp’te olan Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Kuzey Makedonya toplantısında ülkede faaliyet gösteren Türk firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi.Topantıya DTİK Balkanlar Temsilciler Kurulu Başkanı ve Yunanistan Temsilcisi Levent Sadık Ahmet’ te katıldı.
27 Aralık 2024 Cuma

Dünya Türk İş Konseyi Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te toplandı. Türkiye-Kuzey Makedonya İş Forumu’na katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Üsküp’te olan Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Kuzey Makedonya toplantısında ülkede faaliyet gösteren Türk firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi.Topantıya DTİK Balkanlar Temsilciler Kurulu Başkanı ve Yunanistan Temsilcisi Levent Sadık Ahmet de katıldı.
 
Bakan Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-Dünya Türkİş Konseyi Başkanı Nail Olpak’ın moderatörlük yaptığı toplantıda, Kuzey Makedonya temaslarının yoğun ve verimli geçtiğini söyledi.
 
Bolat, "Türk iş alemi adeta akıncı ruhla çok ciddi bir şekilde dünya pazarlarına açılıyorlar. Biz bundan memnunuz, çünkü yeni imkanlar açılıyor. Büyüyorlar, Türkiye’den daha çok ticaret yapıyorlar, mal götürüyorlar. O da Türkiye’de istihdamı, yatırımı artırıyor." diye konuştu.
 
Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski ile görüşmelerinde ülkenin Türk yatırımcılara açık olduğu bilgisini aldığını aktaran Bolat, Serbest TicaretAnlaşması’nı güncelleme konusunda da mutabık kaldıklarını ifade etti.
 
Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy da DTİK’in yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini, ülkedeki Türk firmalarıyla da gurur duyduklarını söyledi.
 
Toplantıda, Makedonya Türkiye Ticaret Odası Başkanı Aydoğan Ademoski, DTİK Kuzey Makedonya Temsilcisi Bilal Sucubaşı ile DTİK Balkanlar Temsilciler Kurulu Başkanı ve Yunanistan Temsilcisi Levent Sadık Ahmet, Türk iş insanları ve yatırımcılarının bölgedeki başarılı faaliyetleri ve Türkiye dışında yüklendikleri misyonun önemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.
 
Bu arada, Bakan Bolat, Kuzey Makedonya Meclisinde, Başbakan Mickoski’nin de katılımıyla Türk müteahhitlik firmalarıyla bir araya geldi.

Foto: AA

Haberler


BTTÖB’den velilere çağrı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerinden anlamlı dayanışma

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri EPAS Junior Days 2026’da

Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu öğrencisinden yüzmede büyük başarı

İlkokul birinci sınıfa kayıtlar başladı

Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar