Anasayfa

28-12-2024
Yunanistan’da çalışan yoksullar artıyor
Yunanistan’da işsizlik azalsa da, çalışanların alım gücü düşmeye devam ediyor. Eurostat’ın verilerine göre, 2023 yılında Yunanistan’daki ortalama maaş, satın alma gücü paritesine göre Avrupa’nın en düşük seviyesinde yer aldı.
28 Aralık 2024 Cumartesi

Yunanistan’da işsizlik azalsa da, çalışanların alım gücü düşmeye devam ediyor. Eurostat’ın verilerine göre, 2023 yılında Yunanistan’daki ortalama maaş, satın alma gücü paritesine göre Avrupa’nın en düşük seviyesinde yer aldı.

Son yıllarda maaşlarda görülen artışlar, yaşam maliyetindeki gerçek artışın gerisinde kalıyor. Nominal maaşlar yükselse bile, çalışanlar geçimlerini sağlamakta zorlanıyor. Enflasyon özellikle temel ihtiyaç ürünlerinde hızla artarken, konut maliyetleri de ciddi bir sorun haline geldi. Ev kiraları ve satın alma fiyatları yükselirken, ev sahibi olma oranı düşüyor.

Yunanistan’da çalışanlar, uzun çalışma saatlerine rağmen geçim sıkıntısı çekiyor. 2023 yılında Yunanistan, Avrupa Birliği ülkeleri arasında kişi başına en uzun çalışma saatleri sıralamasında ikinci oldu. Ancak uzun saatler çalışmak bile daha iyi bir yaşam standardı sağlamıyor.

Uzmanlara göre, Yunanistan giderek “çalışan yoksullar” toplumu haline geliyor. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor ve geleceğe dair umutlarını kaybediyor. Bu durum, ülkeden yetenekli gençlerin göç etmesine neden oluyor ve ekonomik büyümenin önünde büyük bir engel teşkil ediyor.

Toplumun geniş kesimleri, maaşların yatırım yerine maliyet olarak görülmesinden şikayetçi. Uzmanlar, sosyal eşitsizliğin arttığını ve gelecekte toplumsal huzursuzlukların doğabileceği konusunda uyarıyor.

Haberler


Orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti

Tarım Bakanlığından yaban domuzlarının neden olduğu zararlara ilişkin açıklama

Orman yangınları nedeniyle bazı yerleşim alanları boşaltıldı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi tamamlandı

Yunanistan, 10 Ağustos’ta Filistin’le dayanışma eylemleri için hazırlanıyor

Hayvan besicileri çiçek hastalığı konusunda hükümete tepkili

İsrail’in işgal kararı sonrası Gazze’de 1 milyon kişi tekrar zorla yerinden edilmeyle karşı karşıya

Eski Başbakan Samaras’ın kızı hayatını kaybetti

Atina’nın Deniz Mekansal Planlaması’na Mısır tepki gösterdi

Turistik adalarda sağlık personeli eksikliği yaşanıyor

İsraillilerin Batı Şeria’da Rum Ortodoks Kilisesi mülküne yönelik ihlali Atina’yı rahatsız etti

DEB Partisinden İmaret’teki acı olayla ilgili açıklama