Anasayfa

30-12-2024
Çocukları dijital bağımlılıktan koruma planı: Parco ve Kids Wallet uygulamaları geliyor
Hükümet, çocukları dijital bağımlılıktan korumak için hazırlanan Ulusal Stratejiyi Atina Konservatuvarında düzenlenen özel bir etkinlikle tanıttı. Etkinlikte Başbakan Kiriakos Miçotakis ve ilgili bakanlar hazır bulundu.
30 Aralık 2024 Pazartesi

Hükümet, çocukları dijital bağımlılıktan korumak için hazırlanan Ulusal Stratejiyi Atina Konservatuvarında düzenlenen özel bir etkinlikle tanıttı. Etkinlikte Başbakan Kiriakos Miçotakis ve ilgili bakanlar hazır bulundu.

Dijital Yönetim Bakanı Dimitris Papastergiu, stratejinin ana unsurlarını açıklarken yasakların çözüm olmadığını, bunun yerine çocuklarla sağlıklı bir diyalog kurulması gerektiğini vurguladı. Bakan Papastergiu, “Devlet, ebeveynlerin ve çocukların yanında olmalı. Bu kapsamda hazırlanan ilk araç Parco.Gov.Gr, ebeveynlere rehberlik edecek ve çocukların dijital aktivitelerini sınırlandırma imkanı tanıyacak.” dedi. Platform üzerinden uygulama kullanım süresi, saatleri, içerikleri ve günleri kontrol edilebilecek.

KIDS WALLET
Stratejinin bir diğer önemli adımı ise “Kids Wallet” adlı dijital cüzdan uygulaması olacak. 2025 baharına kadar tamamlanması beklenen uygulama, çocukların dijital aktivitelerini sınırlarken, gerçek yaş doğrulaması da yapacak. Ebeveynler, çocuklarının sosyal medya kullanım süresini günlük 1 ila 4 saat arasında belirleyebilecek.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, dijital stratejinin çocukların sağlıklı bir şekilde teknolojiyle etkileşim kurmasını hedeflediğini vurguladı. Miçotakis, sosyal medya platformlarını daha güvenli hale getirmek için uluslararası iş birliği çağrısında bulunarak, “Teknoloji şirketlerini, çocuk ve ergenlerin ihtiyaçlarını dikkate alan çözümler üretmeye zorlamalıyız. Dijital dünya faydalıdır ancak gerçek hayat deneyimlerinin yerini alamaz,” dedi.

FOTO: Başbakanlık X hesabı

Haberler


Türk ve Yunan denizcilik temsilcileri Atina’da buluştu

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Müftülüğünün mukabele programı tamamlandı

Batı Trakya Türk Azınlık heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahçioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”