Anasayfa

02-01-2025
DEB Partisinden yeni yıl mesajı
DEB Partisi, 2025 yılına girerkencyayımladığı mesajda, Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarının yanı sıra dünya genelindeki savaşlar ve insanlık suçlarına dikkat çekti.
2 Ocak 2025 Perşembe

DEB Partisi, 2025 yılına girerkencyayımladığı mesajda, Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarının yanı sıra dünya genelindeki savaşlar ve insanlık suçlarına dikkat çekti.


DEB Partisinin yeni yıl mesajı şöyle:

“Dünyada devam eden savaşlar, insanlık suçlarının vahşeti ve toplumumuzun karşı karşıya olduğu kronikleşmiş sorunların çözümsüzlüğüne rağmen, yeni yılı umutla karşılamaya hazırlanıyoruz.

Geride bıraktığımız 2024 yılı, azınlığımız açısından zorlu bir dönem oldu. Eğitim alanında yaşanan büyük sıkıntılar, vakıflar ve müftülük gibi azınlık haklarına dair kronikleşmiş sorunlarda hiçbir iyileşme sağlanmaması, toplumsal yapımıza karşı yapılan haksızlıklar olarak yerini almaya devam ediyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararına rağmen İskeçe Türk Birliğinin (İTB) resmi statüsünün bu yıl da tanınmaması; ‘yetersiz öğrenci sayısı’ bahanesiyle kapatılan özerk okullarımızın sayısının artması; gençlerimizin Avrupa Birliği’nin ve Yunanistan’ın en yoksul bölgelerinden birinde tutunamayarak başka ülkelere göç etmek zorunda kalması, geleceğimizle ilgili endişelerimizi artırmaktadır.

2024 yılında Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki başarımız, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı için bir kez daha gurur kaynağı olurken, bu önemli başarının ardından yargısal yollarla partimizin maruz bırakıldığı baskı demokrasiye inancımızda bizleri derinden etkilemiştir. Demokratik yollarla elde edilen bu temsil hakkının karşısına çıkarılan engeller ve azınlığımızı sindirmeye yönelik girişimler, yalnızca toplumumuzun değil, aynı zamanda demokratik değerlere inanan herkesin vicdanını yaralamaktadır.

Bütün bu olumsuz tabloya rağmen, yeni bir yılın getireceği umut ve değişim potansiyeline inancımızı koruyoruz. Adaletin, barışın, insan haklarının ve dayanışmanın her alanda yeniden yeşerdiği; haksızlıkların, ayrımcılığın ve insanlık suçlarının sona erdiği bir dünya dileğiyle 2025 yılına adım atıyoruz.
Bu vesileyle, herkes için sağlık, mutluluk, huzur ve barış dolu bir yıl temenni ediyoruz.”


Haberler


DMT bölgesinde şimdi de mavi dil vakaları çıktı

FUEN TAG uluslararası STK’lar konferansı genel kuruluna katıldı

Zeybek’ten azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkı için soru önergesi

Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı