Anasayfa

08-01-2025
Irkçı grubun küçük çocuğa saldırısı hakkında soruşturma başlatıldı
Gümülcine’de küçük bir çocuğa karşı yapılan ırkçı saldırıya soruşturma başlatıldı.
8 Ocak 2025 Çarşamba

Gümülcine’de küçük bir çocuğa karşı yapılan ırkçı saldırıya soruşturma başlatıldı.

Yargıtay (Arios Pagos) ırkçı bir grubun Gümülcine’de küçük bir çocuğu tehdit etmesini gösteren videonun basına yansımasından sonra soruşturma başlattı.

Yargıtay (Arios Pagos) Savcısı Georgia Adilini, Gümülcine’de bir çocuğa yapılan faşist saldırıyı araştırmak için acil ön soruşturma talebinde bulundu. Savcı, Rodop Savcısı’na gönderdiği yazıda, saldırıya karışan kişilerin cezai sorumluluğunun araştırılması için inceleme yapılmasını istedi.

Olay, "Efimerida ton Sindakton" gazetesinin pazartesi günü yayımladığı ve faşist grup üyelerinin küçük bir çocuğu tehdit ederek "Yaşasın Kasidiaris" diye slogan atmasını istedikleri bir video ile ortaya çıktı. Ulusal basında çıkan haberlere göre videoda, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığına mensup olduğu düşünülen çocuğun, bir köşeye sıkıştırıldığı ve kendisini serbest bırakmaları için faşistlerin tehditlerine maruz kaldığı görülüyor.

Yargıtay Savcısı Georgia Adilini’nin, Rodop Savcılığına gönderdiği yazıda, söz konusu videonun Instagram’da "Gümülcine (Komotini) Milliyetçileri" tarafından bir tür başarı olarak paylaşıldığı belirtiliyor ve olası suçların soruşturulması ve konu hakkında bilgi verilmesi talep ediliyor.

Haberler


İskeçe Azınlık Lisesi mezunu Fatma Bandak üniversiteden birincilikle mezun oldu

OTE haftada 4 gün çalışma uygulamasını deneyecek

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Gündem Gazetesine 30. yıl kutlaması

AB’de küçük paketlere 3 euroluk yeni gümrük vergisi uygulaması başlıyor

Elektrikli skuter kullanımına ilişkin trafik düzenlemesi getirilecek

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu gişelerinde ücretsiz geçiş hakkının kaldırılmasına tepki

GÜNDEM Gazetesi 30 yaşında

Dedeağaç’ta Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarını buluşturan ’Karşılıklı Bakışlar’ sergisi açıldı

Seçek’te Çay Gecesi geleneği devam ediyor

Münih Fenerbahçeliler Derneği’nden Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’ne destek

ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim sorunlarını üç dilde hazırladığı çalışmayla uluslararası gündeme taşıyor

Çınar Camii davasında yargılanan dört soydaşa İskeçe Müftülüğünden plaket