Anasayfa

08-01-2025
Irkçı grubun küçük çocuğa saldırısı hakkında soruşturma başlatıldı
Gümülcine’de küçük bir çocuğa karşı yapılan ırkçı saldırıya soruşturma başlatıldı.
8 Ocak 2025 Çarşamba

Gümülcine’de küçük bir çocuğa karşı yapılan ırkçı saldırıya soruşturma başlatıldı.

Yargıtay (Arios Pagos) ırkçı bir grubun Gümülcine’de küçük bir çocuğu tehdit etmesini gösteren videonun basına yansımasından sonra soruşturma başlattı.

Yargıtay (Arios Pagos) Savcısı Georgia Adilini, Gümülcine’de bir çocuğa yapılan faşist saldırıyı araştırmak için acil ön soruşturma talebinde bulundu. Savcı, Rodop Savcısı’na gönderdiği yazıda, saldırıya karışan kişilerin cezai sorumluluğunun araştırılması için inceleme yapılmasını istedi.

Olay, "Efimerida ton Sindakton" gazetesinin pazartesi günü yayımladığı ve faşist grup üyelerinin küçük bir çocuğu tehdit ederek "Yaşasın Kasidiaris" diye slogan atmasını istedikleri bir video ile ortaya çıktı. Ulusal basında çıkan haberlere göre videoda, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığına mensup olduğu düşünülen çocuğun, bir köşeye sıkıştırıldığı ve kendisini serbest bırakmaları için faşistlerin tehditlerine maruz kaldığı görülüyor.

Yargıtay Savcısı Georgia Adilini’nin, Rodop Savcılığına gönderdiği yazıda, söz konusu videonun Instagram’da "Gümülcine (Komotini) Milliyetçileri" tarafından bir tür başarı olarak paylaşıldığı belirtiliyor ve olası suçların soruşturulması ve konu hakkında bilgi verilmesi talep ediliyor.

Haberler


Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı