Anasayfa

09-01-2025
Eyalet yönetimi çiftçilere destek için sulama göletinin kapasitesini artırıyor
Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Rodop İl Yönetimi, 1980 yılında inşa edilen Sendelli köyü sulama göletinde temizlik ve derinleştirme çalışmalarına başladı.
9 Ocak 2025 Perşembe



Sulama amacıyla kullanılan gölet, 65x40 metre boyutlarında olup, mevcut kapasitesi 7800 metreküp iken, yapılan düzenlemelerle bu kapasitenin 10.400 metreküpe çıkarılması hedefleniyor. Çalışmalar, bölgedeki çiftçilerin sulama ihtiyacını daha verimli bir şekilde karşılamayı amaçlıyor.

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Belediyemizin girişimi ve Eyaletin desteğiyle, Sendelli köyünde sulama göletinin çiftçilerimiz tarafından daha verimli bir şekilde kullanılması için temizlenip derinleştiriliyor. Ayrıca, herhangi bir tehlike oluşturmasını engellemek adına temizlendikten sonra göletin çevresine tel örgü çekilerek daha güvenli hale getirilecektir."

Eyalet yönetiminden yapılan açıklamada bu adımla çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini desteklemeyi ve bölgede sürdürülebilir sulama imkanlarının artırmayı hedeflendiği belirtildi.

Haberler


Rodos ve Korfu’da yangın

Στη Δίκη του Τεμένους Τσινάρ δεν δικάστηκαν τέσσερα πρόσωπα, αλλά η βούληση ενός λαού

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Okul Aile Birliği’nden Müftü Trampa’ya ziyaret

Yunanistan Ulusal Güvenlik Genel Sekreteri Dokos, Rus komedyenlerin telefon şakasına aldandı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği kararı Avrupa Konseyi gündeminde

Gümülcine Türk Gençler Birliğinden “Aşure Günü” etkinliği

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Trakya Üniversitesi bölüm birincisinden Trampa’ya ziyaret

ABTTF, Batı Trakya Türklerinin sorunlarını BM’ye taşıdı

Zeybek: “Hükümet İskeçe’de hayvan besicilerini kaderine terk etti”

Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyesi Cihat Şerif, Birlik Listesi’nden istifa etti

Yassıköy’de dijital su sayaçlarının montajına başlandı