Anasayfa

09-01-2025
Eyalet yönetimi çiftçilere destek için sulama göletinin kapasitesini artırıyor
Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Rodop İl Yönetimi, 1980 yılında inşa edilen Sendelli köyü sulama göletinde temizlik ve derinleştirme çalışmalarına başladı.
9 Ocak 2025 Perşembe



Sulama amacıyla kullanılan gölet, 65x40 metre boyutlarında olup, mevcut kapasitesi 7800 metreküp iken, yapılan düzenlemelerle bu kapasitenin 10.400 metreküpe çıkarılması hedefleniyor. Çalışmalar, bölgedeki çiftçilerin sulama ihtiyacını daha verimli bir şekilde karşılamayı amaçlıyor.

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Belediyemizin girişimi ve Eyaletin desteğiyle, Sendelli köyünde sulama göletinin çiftçilerimiz tarafından daha verimli bir şekilde kullanılması için temizlenip derinleştiriliyor. Ayrıca, herhangi bir tehlike oluşturmasını engellemek adına temizlendikten sonra göletin çevresine tel örgü çekilerek daha güvenli hale getirilecektir."

Eyalet yönetiminden yapılan açıklamada bu adımla çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini desteklemeyi ve bölgede sürdürülebilir sulama imkanlarının artırmayı hedeflendiği belirtildi.

Haberler


Şentop’tan Batı Trakya ziyareti: “Soydaşlarımızın hak ve hukuk mücadelesinin daima yanında olacağız”

GAT’ın 12 Ay 12 Mutluluk Projesi devam ediyor

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri kermese hazırlanıyor

Özgür Ferhat: “Kiraz üreticileri 18 aydır tazminat bekliyor”

Batı Trakyalı kadın girişimciler “Balkanlar Kadın Girişimciler Buluşması”na katıldı

Zeybek: “Hayvan yetiştiricileri yem desteğini daha ne kadar bekleyecek?”

Mehmet Emin Aga vefatının 20. yılında anılıyor

Başkonsolos Aykut Ünal’dan, Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

GTGB Halk Oyunları Ekibi Romanya’daki festivale katıldı

Gümülcine Belediyesine Çevre ve Enerji Bakanlığından ödül

İskeçe Arenmahalle’de hatim etkinliği

DTİK Balkanlar Kadın Buluşması Kuzey Makedonya’da gerçekleşti