Anasayfa

10-01-2025
Solunum yolu vakalarında artış
Solunum yolu enfeksiyonu vakalarında belirgin bir yükseliş yaşandığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
10 Ocak 2025 Cuma

Solunum yolu enfeksiyonu vakalarında belirgin bir yükseliş yaşandığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Örgütünün (EODY) haftalık raporuna göre, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında kayda değer bir artış görüldü.

Raporda, 30 Aralık 2024 ile 5 Ocak 2025 tarihleri arasında ülkede laboratuvar sonuçlarıyla doğrulanmış grip nedeniyle yedi kişinin yoğun bakımda tedavi altına alındığı ve 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yoğun bakımda tedavi gören yedi hastanın yaşlarının 19 ile 81 arasında değiştiği ve bu hastaların üç erkek, dört kadından oluştuğu bildirilen raporda, grip vakalarında pozitiflik oranının mevsimsel eşik değerin üzerinde seyrettiği kaydedildi.

Uzmanlar, kış aylarında artan vakalar nedeniyle hijyen önlemlerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, yüksek risk gruplarının kalabalık ortamlardan uzak durmaları önerisinde bulundu.

Haberler


Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde

Sivrisineklere karşı havadan ilaçlama başladı

ABTTF’den Yunanistan Dışişleri Bakanlığına tepki: “Toplumumuzun kimliği inkâr ediliyor”

Özgür Ferhat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını Tarım Bakanlığına iletti

Edirne Dini İhtisas Merkezi Balkanlar’a da hizmet verecek

‘Thisavros Barajı’ndaki su kesintisi bölge tarımını tehdit ediyor’

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor

İzmir’de Balkanlar ve Rodos – İstanköy paneli

Avrupa, 2024’te en sıcak yılı yaşadı

Atina’dan Ankara’nın İTB mesajına yanıt

İşitme engellilere verilen yardımda yaş sınırı kaldırıldı