Anasayfa

03-09-2016
Öğretmen derneklerinden eğitim bakanına mektup...
Gümülcine ve İskeçe'deki azınlık okulları öğretmenler dernekleri, Eğitim Bakanı'na gönderdikleri mektupla azınlık eğitimini ilgilendiren taleplerinin hayata geçirilmesini istediler.
3 Eylül 2016 Cumartesi

Rodop - Evros illeri SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği ile İskeçe ili SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği Eğitim Bakanı Nikos Filis ve diğer yetkilikere mektup gönderdi. Dernek başkanları Salih Ahmet ve Nurettin Kıyıcı tarafından imzalanan mektup, bakan Filis'in yanısıra, Eğitim Bakanlığı'ndaki azınlık eğitimiyle ilgili yetkililere, eyalet eğitim müdürü Panayotis Keramaris'de ve Rodop ve İskeçe illeri milletvekillerine de gönderildi.

İki dernek azınlık okullarının kapatılmasının sona ermesini talep etti. azınlık okullarının farklı bir sisteme sahip olduğu belirtilen mektupta, okulların kapatılmasının öğretmenler arasında işsizlik sorununun artmasına da neden olduğu ifade edildi. köylerdeki okulların kapatılmasının öğrenci ve velilerde tedirginlik yaratmasının yanısıra, kapanan her okulun azınlık eğitiminin zarar görmesine ve kırsal kesimin boşalmasına neden olduğu kaydedildi.

Mektupta ayrıca; yeni eğitim yılıyla birlikte yedek Türkçe öğretmenlerinin kadroya alınması ve Türkçe ders kitaplarının zamanında okullara gelmesi için gerekli çalışmaların yapılması talep edildi. Öğretmen dernekleri, okullarda görev yapan azınlık mensubu öğretmenlere yönelik olarak, Türkçe ders kitaplarının yazarları tarafından eğitim seminerleri verilmesi istendi.

Bunların yanısıra, "Müslüman Çocukların Eğitimi" programı çerçevesinde azınlık okulları için hazırlanan Yunanca ders kitaplarının yerine devlet okullarında okutulan Yunanca ders kitaplarının getirilmesi talebi dile getirldi. Bunun mümkün olmaması halinde ise her okulun bu konuda tercih hakkını kullanabilmesi talep edildi.



Haberler


İskeçe’de şok yaratan olay!

Egemen Bağış, 5’inci Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuştu:

Yunanistan’da 10 kişiden 7’si ülkedeki gidişata dair kötümser görüşte

Mehmet Emin Aga vefatının 19. yılında anılıyor

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Almanya’daki fuarda tanıtıldı

Sağlık Bakanı Gümülcine Hastanesini ziyaret etti: Yeni hastane zamanında teslim edilecek

Hüseyin Zeybek’ten Egnatia Otoyolu için acil önlem çağrısı

Karasu sulama projesi başladı

Gümülcine’de Bayan İrşad Ekibinden Mevlid Kandili programı

Yangınlarında 470 bin dönümden fazla alan yandı

Batı Trakya’da Mevlid Kandili coşkusu

Özgür Ferhat’tan zeytin üreticilerinin devlet yardımı için soru önergesi