Anasayfa

24-01-2025
Yunan futbolunun efsanevi ismi Mimis Domazos hayatını kaybetti
Yunan futbolunun en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilen Mimis Domazos, bugün (24 Ocak Cuma) 83 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
24 Ocak 2025 Cuma

Mimis Domazos, bugün (24 Ocak Cuma) 83 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

"Panathinaikos’un Generali" olarak tanınan efsanevi futbolcu, son üç gündür kardiyoloji yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi görmekteydi. Durumu kritik olan Domazos, Atina’daki Kızılhaç Hastanesinde yaşam mücadelesini kaybetti.

Domazos, 1960’lar ve 1970’ler boyunca Yunan futbolunun en parlak dönemlerine damgasını vurmuş, özellikle Panathinaikos ile kazandığı başarılarla tanınmıştı. Yunan futbolunun "stratejik beyni" olarak anılan Domazos, takımını 1971 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finaline taşıyan liderdi.

Milli takım formasıyla da unutulmaz anlara imza atan Domazos, 50’den fazla kez Yunanistan’ı uluslararası arenada temsil etti.

Saha içindeki üstün oyun görüşü, olağanüstü pas yeteneği ve takım arkadaşlarını yönlendirme becerisiyle tanınan Domazos, futbol dünyasında "General" lakabıyla anılıyordu.

Mimis Domazos için cenaze töreninin 27 Ocak Pazartesi günü gerçekleşeceği bildirildi.

Haberler


İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesine yoğun katılım

Özgür Ferhat’tan meclis kürsüsünde tarım sorunları

Miçotakis – Netanyahu görüşmesine muhalefetten tepkiler sürüyor

Yunanistan’ın Edirne Konsolosluğu önüne siyah çelenk

Plaka’daki patlamada can kaybı 6’ya yükseldi

Yağış ve sıcaklık düşüşü bekleniyor

Plaka’daki patlamada ikinci kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Sakellaridis’ten Miçotakis-Netanyahu görüşmesine tepki

Atina’da bir binada meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı

Trakya İşadamları Derneğinde yeni başkan Mustafa Katrancı

Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında