Anasayfa

24-01-2025
Yunan futbolunun efsanevi ismi Mimis Domazos hayatını kaybetti
Yunan futbolunun en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilen Mimis Domazos, bugün (24 Ocak Cuma) 83 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
24 Ocak 2025 Cuma

Mimis Domazos, bugün (24 Ocak Cuma) 83 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

"Panathinaikos’un Generali" olarak tanınan efsanevi futbolcu, son üç gündür kardiyoloji yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi görmekteydi. Durumu kritik olan Domazos, Atina’daki Kızılhaç Hastanesinde yaşam mücadelesini kaybetti.

Domazos, 1960’lar ve 1970’ler boyunca Yunan futbolunun en parlak dönemlerine damgasını vurmuş, özellikle Panathinaikos ile kazandığı başarılarla tanınmıştı. Yunan futbolunun "stratejik beyni" olarak anılan Domazos, takımını 1971 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finaline taşıyan liderdi.

Milli takım formasıyla da unutulmaz anlara imza atan Domazos, 50’den fazla kez Yunanistan’ı uluslararası arenada temsil etti.

Saha içindeki üstün oyun görüşü, olağanüstü pas yeteneği ve takım arkadaşlarını yönlendirme becerisiyle tanınan Domazos, futbol dünyasında "General" lakabıyla anılıyordu.

Mimis Domazos için cenaze töreninin 27 Ocak Pazartesi günü gerçekleşeceği bildirildi.

Haberler


Ölümün karşısında dahi öfkesini dizginleyemeyen zihniyet

Yüksek enflasyon Yunanistan’daki mevduatların değerini eritti

Engelli bireylere yönelik “Kişisel Yardımcı” programı ülke genelinde kalıcı hale geliyor

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden Mevlit Kandili programı

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten teşekkür mesajı

Patriot bataryasının Girit’teki Suda Üssüne konuşlandırılması gündemde

Emekli desteğinin artırılması gündemde

Yunanistan’da 300 bin dönümün üzerinde ormanlık alan yandı

Batı Nil virüsünün yayılım alanı genişliyor

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Mevlit Kandili mesajı

Tarımsal destek ödemelerinde Transpay dönemi

Selanik’te sendikalardan 5 Eylül’de kitlesel miting çağrısı