Anasayfa

24-01-2025
Yunan futbolunun efsanevi ismi Mimis Domazos hayatını kaybetti
Yunan futbolunun en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilen Mimis Domazos, bugün (24 Ocak Cuma) 83 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
24 Ocak 2025 Cuma

Mimis Domazos, bugün (24 Ocak Cuma) 83 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

"Panathinaikos’un Generali" olarak tanınan efsanevi futbolcu, son üç gündür kardiyoloji yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi görmekteydi. Durumu kritik olan Domazos, Atina’daki Kızılhaç Hastanesinde yaşam mücadelesini kaybetti.

Domazos, 1960’lar ve 1970’ler boyunca Yunan futbolunun en parlak dönemlerine damgasını vurmuş, özellikle Panathinaikos ile kazandığı başarılarla tanınmıştı. Yunan futbolunun "stratejik beyni" olarak anılan Domazos, takımını 1971 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finaline taşıyan liderdi.

Milli takım formasıyla da unutulmaz anlara imza atan Domazos, 50’den fazla kez Yunanistan’ı uluslararası arenada temsil etti.

Saha içindeki üstün oyun görüşü, olağanüstü pas yeteneği ve takım arkadaşlarını yönlendirme becerisiyle tanınan Domazos, futbol dünyasında "General" lakabıyla anılıyordu.

Mimis Domazos için cenaze töreninin 27 Ocak Pazartesi günü gerçekleşeceği bildirildi.

Haberler


AA muhabiri Ayhan Mehmet’in karesi The Guardian’da “Günün Fotoğrafı” seçildi

YTB heyetinden Bulgaristan Başmüftülüğüne ziyaret

Hariçis’ten Batı Trakya’daki çiftçilere destek ziyareti

Türkan bebek anısına yarışma düzenlendi

“Dijital Sağlık Asistanı” tanıtıldı

“Toplum Öncüleri Ödülleri” dördüncü kez sahiplerini buluyor

SİRİZA’dan “Yunanistan Eurovision’dan çekilsin” çağrısı

Olimpiakos, Monte Morris’i kadrosuna kattı

İki yeni gölet için Yassıköy Belediyesinden teklif

Danimarkalı sperm bağışçısına ait kanser riski taşıyan gen Yunanistan’da dört çocukta tespit edildi

Kathimerini gazetesi: Yunanistan, İsrail’den silah alımını sürdürecek

Eylem yapmak isteyen çiftçilere polis müdahalesi