Anasayfa

29-01-2025
Atina, Türkiye’ye Meteor füzesi satışı ihtimalinden rahatsız
Savunma Bakanı Nikos Dendias, Fransa’nın Atina Büyükelçisi Laurance Auer’e, Türkiye’ye Meteor füzesi satılacağı yönündeki haberlerden duydukları rahatsızlığı dile getirdiğini bildirdi.
29 Ocak 2025 Çarşamba

Savunma Bakanı Nikos Dendias, Fransa’nın Atina Büyükelçisi Laurance Auer’e, Türkiye’ye Meteor füzesi satılacağı yönündeki haberlerden duydukları rahatsızlığı dile getirdiğini bildirdi.

Dendias, X’te yaptığı paylaşımda, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis’in bilgisi dahilinde Fransa’nın Atina Büyükelçisi Auer ile görüştüğünü belirtti.

Fransa’nın da içinde bulunduğu konsorsiyumun Türkiye’ye Meteor füzesi satışı ihtimali olduğuna ilişkin haberlere dair Auer’den resmi bilgi talep ettiğini kaydeden Dendias, “Fransız Büyükelçi’ye böylesi bir olasılığa Yunanistan’ın tepkisini dile getirdim. Böylesi bir durum iki ülke arasında bugüne dek hakim olan mükemmel stratejik ilişkiye yakışmamaktadır.” ifadesini kullandı.

Görüş ötesi havadan havaya füze sınıfındaki Meteor, Fransa merkezli çok uluslu Avrupalı savunma firması MBDA tarafından üretiliyor.

FOTO: Nikos Dendias X Hesabı

Haberler


Hüseyin Bandak’ı kaybettik

Miçotakis’ten çiftçilere diyalog çağrısı

Avrupa Konseyi AİHM kararlarını uygulamayan Yunanistan’ı eleştirdi

DEB Partisi’nden Grigoropulos’un ölüm yıl dönümünde açıklama

Yassıköy Belediyesi’ne TAP AG’den dördüncü araç bağışı

Encümen heyetlerine yönelik kısıtlamalar TRT ekranında

Zeybek’ten Çipras’ın siyasi sinyallerine temkinli yaklaşım

Havalimanındaki eylemci çiftçilere biber gazıyla müdahale edildi

Gümülcine’de “Yunanistan Gençlik Forumu” yapılıyor

Gümülcine Başkonsolosluğundan Türk Kahvesi Günü’ne özel etkinlik

İskeçe Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden Avrupa gezisi

Dedeağaç’ta çift ölü bulundu