Anasayfa

29-01-2025
Atina, Türkiye’ye Meteor füzesi satışı ihtimalinden rahatsız
Savunma Bakanı Nikos Dendias, Fransa’nın Atina Büyükelçisi Laurance Auer’e, Türkiye’ye Meteor füzesi satılacağı yönündeki haberlerden duydukları rahatsızlığı dile getirdiğini bildirdi.
29 Ocak 2025 Çarşamba

Savunma Bakanı Nikos Dendias, Fransa’nın Atina Büyükelçisi Laurance Auer’e, Türkiye’ye Meteor füzesi satılacağı yönündeki haberlerden duydukları rahatsızlığı dile getirdiğini bildirdi.

Dendias, X’te yaptığı paylaşımda, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis’in bilgisi dahilinde Fransa’nın Atina Büyükelçisi Auer ile görüştüğünü belirtti.

Fransa’nın da içinde bulunduğu konsorsiyumun Türkiye’ye Meteor füzesi satışı ihtimali olduğuna ilişkin haberlere dair Auer’den resmi bilgi talep ettiğini kaydeden Dendias, “Fransız Büyükelçi’ye böylesi bir olasılığa Yunanistan’ın tepkisini dile getirdim. Böylesi bir durum iki ülke arasında bugüne dek hakim olan mükemmel stratejik ilişkiye yakışmamaktadır.” ifadesini kullandı.

Görüş ötesi havadan havaya füze sınıfındaki Meteor, Fransa merkezli çok uluslu Avrupalı savunma firması MBDA tarafından üretiliyor.

FOTO: Nikos Dendias X Hesabı

Haberler


Batı Trakya Türk Azınlığının tepkilerine rağmen Dimetoka’ya yeni müftü atandı

“Rodoplu kiraz üreticileri aylardır tazminat bekliyor”

Kosmidu’dan Karacaoğlan İlkokulu açıklaması: “Kamuoyu yanıltılıyor”

Hüseyin Zeybek’ten Ketenlik yol projesi için soru önergesi

Karistianu’nun olası parti girişimi siyasi dengeleri sarsabilir

Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu ulusal meclise ve hükümete güvenmiyor

Danışma Kurulundan Dimetoka’da müftü atamasına tepki

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti yeni turizm sezonuna hazırlanıyor

ABD Başkanı Trump: “Uluslararası hukuka ihtiyacım yok”

Alankuyu’da evde çıkan yangın paniğe neden oldu

Egnatia Otoyolu’nda Gümülcine batı kavşağı geçici olarak kapatılıyor

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya’da Türk azınlık okuluna yapılan saldırıyı kınadı