Anasayfa

31-01-2025
YDP birinci, PASOK düşüşte, küçük partiler yükselişte
MRB şirketinin Open televizyonu için gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, Yeni Demokrasi Partisi yüzde 11,5 puanlık net bir farkla liderliğini sürdürüyor. Fakat Tempi’deki tren kazasıyla ilgili gelişmeler nedeniyle partinin küçük çapta kayıp yaşadığı gözleniyor.
31 Ocak 2025 Cuma



MRB şirketinin Open televizyonu için gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, Yeni Demokrasi Partisi yüzde 11,5 puanlık net bir farkla liderliğini sürdürüyor. Fakat Tempi’deki tren kazasıyla ilgili gelişmeler nedeniyle partinin küçük çapta kayıp yaşadığı gözleniyor.

Ankette, PASOK’un önemli bir düşüş yaşadığı görülürken, Zoi Konstandopulu’nun başkanlığını yaptığı Özgürlük Seyri ve Yunan Çözümü partileri yükselişte. Özellikle, yeni kurulan Mantık Sesi Partisi yüzde 8’e ulaşmış görülüyor.

Ankete göre, en uygun başbakan adayı Kiriakos Mitsotakis olurken, popülerlik açısından Zoí Konstantopulu’nun sürpriz bir çıkış yaptığı dikkat çekiyor.

Anket sonuçlarına göre, Yunan halkı genel olarak öfke, hayal kırıklığı ve ülkenin geleceği konusunda kaygı içinde. Ayrıca, Tempi faciasıyla ilgili hükümete ve yargıya yönelik ciddi eleştiriler dikkat çekiyor.

Anketin sonuçlarına göre siyasi partilerin oy oranları şöyle:
Yeni Demokrasi Partisi: %27,9
PASOK: %16,4
Yunan Çözümü: %9,5
Yunanistan Komünist Partisi: %9,4
SİRİZA: %8,4
Mantığın Sesi: %8
Özgürlük Seyri: %7,4
Demokrasi Hareketi: %4
NİKİ: %3,1
MERA25: %3,1
Yeni Sol: %1,3
Diğer partiler: %1,5


Haberler


Başkonsolos Ünal’dan emniyet müdürlerine ziyaret

‘19 Şubat günü alışveriş yapmayın’

Kadınlardan Berat Kandili etkinliği

Batı Trakya Türk Kadın Platformunda görev değişimi

Yamurgi Adası’nda olağanüstü hal ilan edildi

Başkonsolos Ünal’dan Göynüklü Türk Azınlık İlkokuluna ziyaret

YAKA şirketi ‘Fruit Logistica’ meyve fuarına katıldı

İskeçe’de 73 yaşındaki erkek hayatına son verdi

İstanbul’da Rum okulunda ‘Dünya Yunan Dili Günü’ etkinliği

Caner İmam’dan Topsidis’e ziyaret

Özgür Ferhat, Rodoplu arıcıların taleplerini meclise taşıdı

Gümülcine Devlet Hastanesinde göz ameliyatları yapılamıyor