Anasayfa

03-02-2025
Ege’de artan sismik hareketlilik üzerine olağanüstü toplantı düzenlendi
Ege adalarında son günlerde artan sismik hareketlilik nedeniyle Başbakan Kiriakos Miçotakis liderliğinde pazar gecesi olağanüstü toplantı gerçekleştirildi.
3 Şubat 2025 Pazartesi

Ege adalarında son günlerde artan sismik hareketlilik nedeniyle Başbakan Kiriakos Miçotakis liderliğinde pazar gecesi olağanüstü toplantı gerçekleştirildi.

Santorini başta olmak üzere, Ege adalarında artan sismik hareketlilik ve Atina Jeodinamik Enstitüsünün verilerine göre, bölgede 24 Ocak’tan bu yana 380’in üzerinde minik deprem yaşanması uzmanları ve hükümeti harekete geçirdi.

Başbakan Miçotakis liderliğinde hükümet yetkilileri ve uzmanların katılımıyla yapılan toplantıda, bölgedeki sismik hareketlilik ve olası büyük depreme karşı alınabilecek önlemler masaya yatırıldı.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ana dek konuyla ilgili alınan kararların tedbir niteliğinde olduğunu belirterek, vatandaşlardan kararlara ve koyulan yasaklara riayet etmesini istedi.

Ege’deki Amargos Adası Belediyesi de 3 Şubat Pazartesi günü adadaki kreşler ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Adada tüm kültürel etkinlikler iptal edilerek, bölge sakinlerinden kapalı alanlarda toplanmaktan kaçınması istendi.

Basında yer alan haberlere göre, okullarda eğitime bir gün ara verilmesi, belediye etkinliklerinin iptali gibi tedbirlerin alındığı Santorini’ye de önlem amacıyla arama kurtarma ekibi, arama kurtarma köpeği ve insansız hava araçları sevk edildi. Adada arama kurtarma ekipleri için çadırlar kuruldu.

Öte yandan, olası deprem anında yapılara zarar vermemesi için havuzlar boşaltıldı.


Haberler


Son ankette YDP önde, Çipras yeniden gündemde

Batı Nil virüsü nedeniyle bir haftada 2 kişi hayatını kaybetti

Bankalardan “step up” konut kredisi müşterilerine yeni seçenekler

Dedeağaç ile Odessa’yı bağlayacak yeni karayolu gündemde

Bağcılar Belediyesinden Batı Trakya ziyareti

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu seçimleri gerçekleşti

Zervudakis ve Kana’dan Gümülcine’de ücretsiz müzik ziyafeti

Batı Trakya Türk Kadın Platformu Edirne’deki ilk yardım eğitimine katıldı

Hastanelerde randevu sistemi 1 Ekim’den itibaren değişiyor

Kozlukebir Belediyesine yol yatırımları

Türkiye’nin yeni Rodos Başkonsolosu göreve başladı

Et fiyatları yüzde 6,2 arttı