Anasayfa

03-02-2025
Başbakan Miçotakis, Ege Denizi’ndeki sismik hareketliliğe karşı ‘soğukkanlı’ olunmasını istedi
Başbakan Kiriakos Miçotakis, son günlerde sismik hareketliliğin arttığı Ege Denizi’ndeki adalarda yaşayanlardan soğukkanlı olmalarını istedi.
3 Şubat 2025 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis, son günlerde sismik hareketliliğin arttığı Ege Denizi’ndeki adalarda yaşayanlardan soğukkanlı olmalarını istedi.

Miçotakis, Avrupa Birliği’nin (AB) Brüksel’deki ilk savunma konulu zirve toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Avrupa’nın savunma konusunda daha çok otonomluğa ihtiyaç duyduğunu savunan Miçotakis, Avrupa’ya füze savunma kalkanı oluşturmak gibi faaliyetler için 100 milyar euroluk bir fon oluşturulmasını önerdiğini kaydetti.

Gazetecilerin son günlerde Ege Denizi’nde yaşanan sismik hareketliliğe ilişkin sorusu üzerine, Miçotakis, Yunanistan’ın yoğun bir jeolojik olayla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Miçotakis, "Ada sakinlerimizden her şeyden önce soğukkanlı olmalarını ve Sivil Koruma birimlerinin yönlendirmelerine uymalarını istiyorum." diye konuştu.

FOTO: AA

Haberler


Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı