Anasayfa

04-02-2025
Ege’de 4 adada eğitime cumaya kadar ara verildi
Ege Denizi’ndeki artan sismik hareketlilik nedeniyle dört adada eğitime cumaya kadar ara verildi.
4 Şubat 2025 Salı

Ege Denizi’ndeki artan sismik hareketlilik nedeniyle dört adada eğitime cumaya kadar ara verildi.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, Santorini, Yamurgi, Niyoz ve Anafiya adalarındaki okullarda cumaya kadar eğitim öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Yeni bir değerlendirmeye kadar, vatandaşlardan kapalı alanlarda toplanmamaları, metruk binalara yaklaşmamaları, Santorini Adası’ndaki heyelan tehlikesi bulunan Ammudiou, Armenis, Korfu ve Palaio Limena sahillerine gitmemeleri ve havuz sularının boşaltılması istendi.

Santorini Adası’ndan ayrılan tüm gemi ve uçaklar, deprem endişesiyle adayı terk etmek isteyenlerle doldu.

Deprem endişesiyle Santorini’den Atina’ya uçakla gelen bir kişi havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık her beş dakikada bir deprem yaşandığı için korktuklarını belirterek, "İnsanlar adadan ayrılmak istiyor. Gemilere biniyor. Şimdi iki (ekstra) uçuş koydular." diye konuştu.

Bir başka Santorini sakini ise adaya ne zaman döneceğine karar vermek için gelişmeleri takip edeceğini söyledi.
Bilet fiyatlarının çok yüksek olduğundan şikayet eden bir ada sakini de insanların endişe içinde olduğunu kaydetti.
Öte yandan, bölgede yaşanan depremler nedeniyle Santorini Adası’nda meydana gelen heyelana ilişkin görüntüler de sosyal medyada yer buldu.

Haberler


Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’den Yunanistan’a ’Güvenlik Diplomasisi’ ziyareti

İskeçe’de 3. Genel Lise öğrencilerinden boykot ve yürüyüş

Balkan Türk toplumlarının ortak meseleleri Edirne’de ele alındı

Katrungalos: Yunanistan-İsrail ilişkileri yeniden ele alınmalı

Doğu Makedonya-Trakya Eyaletinde Halk Sağlığı ve Sosyal Bakım Haftası düzenleniyor

İTB ve GTGB kadınları Kocaeli’de eğitim ve kültür programına katıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencilerinden boykot

Miçotakis, Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda ile bir araya geldi

Gümülcine, COP31 Bike Ride bisikletçilerini ağırlayacak

ABTTF Başkanlık Kurulu yaz tatili sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

Ruşenler yakınlarında orman yangını

Salıncak Kurbanı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi