Anasayfa

04-02-2025
Ege’de 4 adada eğitime cumaya kadar ara verildi
Ege Denizi’ndeki artan sismik hareketlilik nedeniyle dört adada eğitime cumaya kadar ara verildi.
4 Şubat 2025 Salı

Ege Denizi’ndeki artan sismik hareketlilik nedeniyle dört adada eğitime cumaya kadar ara verildi.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, Santorini, Yamurgi, Niyoz ve Anafiya adalarındaki okullarda cumaya kadar eğitim öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Yeni bir değerlendirmeye kadar, vatandaşlardan kapalı alanlarda toplanmamaları, metruk binalara yaklaşmamaları, Santorini Adası’ndaki heyelan tehlikesi bulunan Ammudiou, Armenis, Korfu ve Palaio Limena sahillerine gitmemeleri ve havuz sularının boşaltılması istendi.

Santorini Adası’ndan ayrılan tüm gemi ve uçaklar, deprem endişesiyle adayı terk etmek isteyenlerle doldu.

Deprem endişesiyle Santorini’den Atina’ya uçakla gelen bir kişi havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık her beş dakikada bir deprem yaşandığı için korktuklarını belirterek, "İnsanlar adadan ayrılmak istiyor. Gemilere biniyor. Şimdi iki (ekstra) uçuş koydular." diye konuştu.

Bir başka Santorini sakini ise adaya ne zaman döneceğine karar vermek için gelişmeleri takip edeceğini söyledi.
Bilet fiyatlarının çok yüksek olduğundan şikayet eden bir ada sakini de insanların endişe içinde olduğunu kaydetti.
Öte yandan, bölgede yaşanan depremler nedeniyle Santorini Adası’nda meydana gelen heyelana ilişkin görüntüler de sosyal medyada yer buldu.

Haberler


Miçotakis–Erdoğan görüşmesi başladı

BTAYTD Kadınlar Kolu seçimlere hazırlanıyor

Çin’e askeri bilgi sızdıran albay hakkında tutuklama kararı

Meriç ilinde 28 bin dönüm alan sular altında

Gümülcine’de soygun girişiminde dehşet: Çalışanın yüzüne asit attı

Dr. Cemiloğlu’nun vefatı derin üzüntü yarattı

Panionios–Beşiktaş maçında provokatif pankart krizi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yunan basını: Miçotakis – Erdoğan görüşmesinde beklentiler ılımlı, hedef “sakin sular”

DEB Partisinden ‘Kalanta’ etkinliğine tepki

Erdoğan - Miçotakis görüşmesi bugün Ankara’da

Dr. Hikmet Cemiloğlu’nu kaybettik