Anasayfa

04-02-2025
Yerapetritis’e göre Gazze ve Batı Şeria’daki nüfus vatanlarından ayrılmamalı
Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Gazze ve Batı Şeria’daki nüfusun vatanlarından uzaklaştırılmasının, kaçınılması gereken bir senaryo olduğunu kaydetti.
4 Şubat 2025 Salı

Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Gazze ve Batı Şeria’daki nüfusun vatanlarından uzaklaştırılmasının, kaçınılması gereken bir senaryo olduğunu kaydetti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ürdün’e giden Yerapetritis, burada Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile bir araya geldi.

Yerapetritis, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının Orta Doğu’da kalıcı istikrar sağlanması yönünde olumlu bir adım olduğunu ifade ederek "Önceliğimiz, sivilleri rahatlatabilmek adına Gazze Şeridi’nin tamamına engelsiz ve güçlendirilmiş insani yardımı sağlamak olmalıdır." diye konuştu.

Yunanistan’ın da Gazze’ye sağlanan insani yardımın artırılmasından yana olduğunu belirten Yerapetritis, "Bizim alacağımız inisiyatif ve benim kişisel sözüm, Gazzeli çocukların Yunanistan hastanelerinde tedavi edilmesidir. Hastanelerimize çocukları kabul etmeye başladık bile." dedi.

Yerapetritis, özellikle Gazze’de zor durumda olan çocuklara destek vermenin önemli olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Nüfusun Gazze veya Batı Şeria’dan çıkartılması dahil, belirsizlik ve kaosa yol açacak tüm senaryolardan kaçınılmalıdır. Önceliğimiz, Gazze’nin yaşanılabilir olmasını sağlamak olmalıdır."

Gazze’de yeniden inşa ve temel altyapı oluşturulma sürecinin bir an evvel başlaması gerektiğine işaret eden Yerapetritis, bu şekilde Gazzelilere vatanlarında barış içinde yaşama imkanı tanınması gerektiğini ifade etti.

Yerapetritis, Filistin devleti kurulması ve iki devletli çözümün, bölgede uzun vadeli istikrar için şart olduğunu kaydetti.

FOTO: GreeceMFA (X Platformu)

Haberler


Ölümün karşısında dahi öfkesini dizginleyemeyen zihniyet

Yüksek enflasyon Yunanistan’daki mevduatların değerini eritti

Engelli bireylere yönelik “Kişisel Yardımcı” programı ülke genelinde kalıcı hale geliyor

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden Mevlit Kandili programı

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten teşekkür mesajı

Patriot bataryasının Girit’teki Suda Üssüne konuşlandırılması gündemde

Emekli desteğinin artırılması gündemde

Yunanistan’da 300 bin dönümün üzerinde ormanlık alan yandı

Batı Nil virüsünün yayılım alanı genişliyor

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Mevlit Kandili mesajı

Tarımsal destek ödemelerinde Transpay dönemi

Selanik’te sendikalardan 5 Eylül’de kitlesel miting çağrısı