Anasayfa

06-02-2025
Cumhurbaşkanı seçimi dördüncü tura kaldı
Yeni cumhurbaşkanının seçilmesi için Yunan Meclisinde bugün (6 Şubat Perşembe) yapılan üçüncü tur oylamada da yeterli çoğunluk sağlanamadı. Adaylardan hiçbiri 180 milletvekilinin oyunu alamadı.
6 Şubat 2025 Perşembe

Yeni cumhurbaşkanının seçilmesi için Yunan Meclisinde bugün (6 Şubat Perşembe) yapılan üçüncü tur oylamada da yeterli çoğunluk sağlanamadı. Adaylardan hiçbiri 180 milletvekilinin oyunu alamadı.

300 milletvekilinin katıldığı oylamada, Yeni Demokrasi Partisinin adayı ve eski Meclis Başkanı Konstantinos Tasulas 160 oy aldı. PASOK’un adayı Tasos Yanniçis 34 oy, SİRİZA’nın adayı Luka Kaçeli 40 oy, "Niki" Partisinin adayı Konstantinos Kiriakou ise 14 oy aldı. 52 milletvekili ise "çekimser" (paron) oy kullandı.

DÖRDÜNCÜ TUR 12 ŞUBAT’TA
Anayasa gereği, cumhurbaşkanının seçilmesi için dördüncü tur oylama 12 Şubat Çarşamba günü yapılacak. Dördüncü turda cumhurbaşkanı 151 milletvekilinin oyunu alarak seçilebilecek. Eğer bu da gerçekleşmezse, beş gün sonra bir kez daha oylama yapılacak ve en çok oyu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek.

PARTİLERE GÖRE OY DAĞILIMI
Konstantinos Tasulas: 156 YDP milletvekili ile dört bağımsız milletvekilinin oyunu aldı.

Louka Kaçeli: 26 SİRİZA, 11 Yeni Sol Partisi milletvekilinin yanı sıra üç bağımsız milletvekili tarafından desteklendi.

Tasos Yanniçis: 31 PASOK milletvekili ile üç bağımsız milletvekili tarafından desteklendi.

Konstantinos Kiriakou: 10 "Niki" milletvekili ve dört bağımsız milletvekili tarafından desteklendi.

Çekimser Olanlar (Paron): 21 KKE, 11 Yunan Çözümü (Elliniki Lysi), 6 Özgürlük Seyri (Plefsi Eleftherias), 5 "Spartalılar" ve 9 bağımsız milletvekili.

Haberler


Rodop’ta 10 yıllık kamulaştırma sorunu meclis gündeminde

Zeybek kırsal alanda nüfusun azalmasını meclis gündemine taşıdı

AB Yüksek Temsilcisi Kallas’tan İsrail’e tepki

Yapımı beklenen Elmalı – Demircik yol projesi iptal edildi

Türkiye’den Yunanistan’a tepki: ‘Tarihi hezeyanlara son verilmeli’

Eğriboz Adası’nda depremler sonrasında olağanüstü hal ilan edildi

Yunanistan, Türkiye’nin Avrupa Savunma Sanayisine katılımını sınırlandırmak istiyor

YTB Başkanı Eren’den Aşağıköy İlkokulu yangınına ilişkin açıklama

Danışma Kurulu: ‘Aşağıköy Azınlık İlkokulunundaki yangınla ilgili süreci yakından takip ediyoruz’

İskeçe Çınar Camiinde muhteşem hatim töreni

BAKEŞ’ten ‘Yapay Zeka Çağı’ konferansı

Acil servislerde bileklik uygulaması işe yaramadı