Anasayfa

07-02-2025
Özgür Ferhat, özel eğitim seanslarına yapılan yetersiz ödemeleri meclise taşıdı
Rodop Milletvekili Özgür Ferhat’ın öncülüğünde, Yeni Sol Partisi Milletvekilleri, Sağlık ve Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanlıklarına sundukları soru önergesinde, Ulusal Sağlık Hizmetleri Kurumu (EOPYY) tarafından özel eğitim seanslarına yapılan yetersiz ödemeleri meclise taşıdı.
7 Şubat 2025 Cuma

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat’ın öncülüğünde, Yeni Sol Partisi Milletvekilleri, Sağlık ve Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanlıklarına sundukları soru önergesinde, Ulusal Sağlık Hizmetleri Kurumu (EOPYY) tarafından özel eğitim seanslarına yapılan yetersiz ödemeleri meclise taşıdı.

Özel eğitim, bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel zorluklar yaşayan çocukların bağımsızlıklarını ve işlevselliklerini artırmalarına yardımcı olan kritik bir bilim dalı olduğu belirtilen önergede, “Ancak, bu hayati öneme sahip hizmeti sunan Özel Eğitim Uzmanları, seans başına sadece 1,23 Euro gibi son derece düşük bir ödeme almaktadır. Buna karşılık, diğer alanlarda (logopedi, ergoterapi vb.) aylık 15 Euro ödeme yapılmaktadır.

Bu ödeme dengesizliği, Özel Eğitim sektörünün sürdürülebilirliğini tehdit etmekte ve desteğe ihtiyaç duyan çocukların hizmet kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir.” denildi.

Yeni Sol milletvekilleri, konuyla ilgili soru önergelerinde şu talepleri dile getirdi:
1. Özel Eğitim seanslarının EOPYY ödeme tutarlarının gerçek ihtiyaçlara uygun şekilde artırılması.

2. Özel Eğitim hizmetlerinde genel bir ödeme düzenlemesi yapılarak mevcut adaletsizliklerin giderilmesi ve hizmet kalitesinin güvence altına alınması.

Özgür Ferhat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Özel Eğitim alan çocuklarımızın geleceği, toplum olarak hepimizin sorumluluğundadır. Özel Eğitim Uzmanlarına hak ettikleri adil ödeme yapılması, sadece onların mesleklerini sürdürebilmeleri için değil, aynı zamanda çocuklarımızın ve ailelerimizin en iyi desteği alabilmesi için hayati bir gerekliliktir." dedi.

Haberler


Türk ve Yunan denizcilik temsilcileri Atina’da buluştu

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Müftülüğünün mukabele programı tamamlandı

Batı Trakya Türk Azınlık heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahçioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”