Anasayfa

07-09-2016
Altın Şafak Partisi'nden Levent Sadık Ahmet'le ilgili meclise soru
Altın Şafak Partisi Atina 2. Bölge Milletvekili İlias Panayotaros, iş adamı Levent Sadık Ahmet'le ilgili meclise bir soru sundu.
7 Eylül 2016 Çarşamba

"Sadık'ın Trakya'daki hareketleri" başlığı altında parlamentoya sunulan soruda, "Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet, Batı Trakya Müslümanları yerine açıkça Batı Trakya Türkleri diye söyleşiler yapmaya başlayarak, Batı Trakya'daki aktivitelerini yoğun bir şekilde geliştirdi" ifadelerine yer verildi.

5 Eylül tarihli soruda Altın Şafak milletvekili Panayotaros, Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'a şunları sordu:

-Sadık'ın Trakya’daki hareketleri hakkında bakanlık haberdar mı? Vatanımız için çok tehlikeli olan siyasi faaliyetleri dışında, Levent Sadık Ahmet'i pamuk üretiminin "Baronu" ünvanını almasını sağlayan, ayrıca bölgede kiraz ve tütün alanlarına da el atan girişimci iş adamı kimliği hiç gözden geçirildi mi?

- Yunan Müslümanlarını kendi işlerine çekmek ve Yunanistan’daki ticari faaliyetlerini geliştirmek amacıyla, Recep Tayyip Erdoğan'la da yakın ilişkileri göz önünde bulundurularak bu girişimci iş adamının Türk hükümeti tarafından finanse edilip edilmediği gözden geçirildi mi?

- DEB Partisi'nin Yunan topraklarında sürekli olarak ve açıkça Batı Trakyalı Yunanlı Müslümanlara Türk diye hitap etmemesi için devlet müdahale edecek mi? Ayrıca bu hitap şekillerinden dolayı Yunan Anayasası'na saygı duymadıklarından seçimlere katılma hakları ellerinden alınacak mı?

Haberler


Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması

Habipoğlu: “AİHM kararı görmezden geliniyor”