Anasayfa

12-02-2025
İstanbul’da Rum okulunda ‘Dünya Yunan Dili Günü’ etkinliği
Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu, Dünya Yunan Dili Günü kapsamında "Dil ve Deniz: Helenizmin İki Sütunu" temalı bir etkinlik düzenledi.
12 Şubat 2025 Çarşamba

Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu, Dünya Yunan Dili Günü kapsamında "Dil ve Deniz: Helenizmin İki Sütunu" temalı bir etkinlik düzenledi.

Yakın tarihte restore edilen ve kültür merkezi olarak hizmet veren Galata Rum Okulunda 11 Şubat Salı günü gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Atina Kapodistrias Üniversitesi Tarih Bölümünden Prof. Maria Efthimiu katıldı.

Etkinliğe İstanbul’daki Zografyon Rum Azınlık Ortaokulu – Lisesi, Zapyon Rum Lisesi ile Fener Rum Lisesinde görev yapan eğitimcilerle, bazı öğrencilerin de katıldığı belirtildi.

Etkinlikte, Patrik Vartholomeos ve diğer din görevlileri de yer aldı.

Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Büyükelçi Konstantinos Kutras konuşmasına, “Yunan dilinin geliştiği muhteşem bir mekanda sizleri ağırlıyoruz” diyerek başladı. Büyükelçi Kutras, “Bu eğitim ve kültür mekanında, bu şekilde, Başkonsolosluk olarak her bir eğitimciyi, müdürü, profesörü, öğretmeni ve anaokulu öğretmenini Yunan eğitimine yaptıkları katkı ve emekleri için onurlandırıyoruz. Bu eğitim, her zaman kolay olmasa da, gerçek şu ki, burada İstanbul’da ve Gökçeada’da devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Patrik Vartholomeos da bir konuşma yaptı ve Yunan dilinin önemine değindi.

Etkinliğin gerçekleştirildiği Galata Rum Okulu, iş insanı Thanasis Martinos’un katkılarıyla ve Patrik Vartholomeos’un himayesinde restore edilerek bir süredir kültür merkezi olarak hizmet veriyor.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi Sosyal Hizmetler Bölümüne üç yeni personel katıldı

SİRİZA, 2020’deki paylaşımında ‘KKTC’ tanımını kullanan bakan yardımcısının istifasını istedi

Emin ailesinin acılı günü

Trakya Üniversitesi Rektörü Mustafa Hatipler, Başkonsolos Aykut Ünal’ı ziyaret etti

Gümülcine belediyesinden hava için turuncu uyarı

Yemin etti, bir gün sonra istifa etti

Demirbeyli köyündeki iftara yoğun katılım

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Robotik Yarışmasından iki ödülle döndü

Batı Trakyalı öğrencilerden satranç turnuvalarında büyük başarı

Domruköy’deki iftar programına yoğun ilgi

Erdem Hüseyin: ‘Azınlık ilkokullarımıza sahip çıkalım’

Diyetisyen Merve Hüseyin’den Ramazan’da sağlıklı beslenme önerileri