Anasayfa

17-02-2025
Büyük fuhuş çetesi çökertildi
Yabancı kadınları zorla fuhşa sürükleyen büyük bir suç örgütü polis operasyonuyla çökertildi. 14-15 Şubat tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, aralarında çete liderlerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.
17 Şubat 2025 Pazartesi

Yabancı kadınları zorla fuhşa sürükleyen büyük bir suç örgütü polis operasyonuyla çökertildi. 14-15 Şubat tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, aralarında çete liderlerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütünün başındaki isimlerden birinin, "Marina" takma adını kullanan 72 yaşındaki bir kadın olduğu belirlendi. Marina’nın, cezaevinde tutuklu olmasına rağmen kızıyla birlikte çeteyi yönetmeye devam ettiği tespit edildi. Koridallos Cezaevinde bulunan Marina’nın, talimatlarını ziyaretler sırasında ve telefon görüşmeleriyle verdiği ortaya çıktı.

Çete, Atina’daki birçok genelevi kontrol ediyordu. Yakalanmamak için, genelevleri farklı isimler üzerine kiraladıkları, hatta bazen bu kişilerin ölmüş olduğu tespit edildi. Çete üyelerinin, zorla getirilen kadınları sıkı şekilde kontrol altında tuttuğu, kaçmalarını engellediği ve bazılarının uyuşturucu ile fuhşa zorlandığı belirlendi.

Polisin yaptığı baskınlarda 21 bin 762 euro nakit para, iki araç, silah ve dijital materyaller (telefonlar, bilgisayarlar, güvenlik kameraları), elektrik sayaçlarında hile yapmaya yarayan ekipmanlar ele geçirildi.

Operasyon sonucunda 24 kadın kurtarıldı. Bunlardan 20’sinin insan ticareti mağduru olabileceği değerlendirildi.

Şüpheliler hakkında suç örgütü kurma, insan ticareti, fuhşa zorlama, kaçırma, tecavüz, elektrik hırsızlığı, uyuşturucu ve silah bulundurma suçlarından dava açıldı. Gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi.

Haberler


Atina’daki Filistin Temsilcisi Yunanistan’a Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti bölge ürünlerini dünya pazarına sunmak istiyor

Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi

Batı Trakyalı doktorun başkanlığındaki ekipten gururlandıran başarı

Yassıköy Belediyesi, filosuna üç yeni aracı daha kattı  

Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı

Avrupa, 2030’a kadar savunmada öz yeterlilik hedefi koydu

Topsidis, Brüksel’de AP milletvekilleriyle buluştu

Selanik’teki Atatürk Evinde restorasyonda sona yaklaşıldı

Hüseyin Zeybek: “İşcilerin inasanca yaşama hakkı ellerinden alınıyor”

Stamatis Sakellion’dan dikkat çeken makale: “Batı Trakya’daki kimlik meselesi artık kapanmalıdır”

Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu ev müze olarak açılıyor