Anasayfa

19-02-2025
Famellos: ‘Miçotakis mükümetinin düşmesi için gensoru önergesi geciktirilmemeli’
SİRİZA lideri Sokratis Famellos, parlamentoda yaptığı konuşmada Tempi’de yaşanan tren kazası ve sonrasında gerçekleşen toplumsal protestolara değindi. Famellos, hükümetin düşmesi için gensoru önergesinin geciktirilmemesi gerektiğini söyledi.
19 Şubat 2025 Çarşamba

SİRİZA lideri Sokratis Famellos, parlamentoda yaptığı konuşmada Tempi’de yaşanan tren kazası ve sonrasında gerçekleşen toplumsal protestolara değindi. Famellos, hükümetin düşmesi için gensoru önergesinin geciktirilmemesi gerektiğini söyledi.

Kazanın ardından düzenlenen büyük protestonun ertesi günü, SİRİZA ve iki muhalefet partisinin parlamentoda özel bir oturum düzenlenmesi için talepte bulunduğunu hatırlatan Famellos, “Aradan 23 gün geçti ancak Başbakan hala sessiz. Parlamentoya gelmiyor, halkı ve meclisini küçümsüyor. Tüm toplum Tempi’deki suçu konuşurken, Başbakan Miçotakis saklanıyor.” dedi.

Hükümetin kazaya ilişkin açıklamalarını sürekli değiştirdiğini belirten Famellos, Başbakan Miçotakis’in halkın adalet ve şeffaflık talebini "siyasi komplo" olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Ayrıca, Yunanistan’da hukukun üstünlüğünün Avrupa Parlamentosu tarafından da sorgulandığını vurguladı.

Konuşmasında, Larisa Temyiz Savcılığı Başkanı’nın oğlunun ölümüyle ilgili de konuşan Famellos, bu olayın Tempi kazasıyla bağlantılı olup olmadığı konusunda kamuoyunda ciddi soru işaretleri oluştuğunu söyledi.

Yargıya olan güvenin sarsıldığını ifade eden Famellos, hükümetin yargıya müdahale ettiğini ve alınan kararların halk tarafından sorgulandığını belirtti. Miçotakis hükümetinin, telefon dinleme skandalı da dahil olmak üzere birçok konuda yargının bağımsızlığını zedelediğini dile getirdi.

Famellos, SİRİZA olarak yargı reformunun zorunlu olduğunu ve anayasa değişikliği sürecinde yargı atamalarının hükümetten bağımsız hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Hükümete karşı gensoru önergesinin gündeme gelmesi gerektiğini belirten SİRİZA lideri, “Halkın büyük çoğunluğu bu hükümete güvenmiyor. Tempi kazasının üzerinin örtüldüğüne inanıyor. Miçotakis’in artık siyasi meşruiyetini kaybettiği açık.” ifadelerini kullandı.

Haberler


Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı

Kathimerini: Heybeliada Ruhban Okulu için Ankara’da görüşme ihtimali

Gümülcine Belediyesinden yapay zeka ve çevre temalı Green Mission

ABTTF’den tek taraflı müftü atamasına tepki

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Sadık Sadık’ın acılı günü

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Miraç Kandili mesajı