Anasayfa


04-05-2015
Bilal Erdoğan Batı Trakya’da
Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan 2-3 Mayıs tarihleri arasında Batı Trakya’ya özel bir ziyaret gerçekleştirdi.
4 Mayıs 2015 Pazartesi



Ziyaret çerçevesinde Bilal Erdoğan, ziyaretin ilk günü Gümülcine’de bir dizi temaslarda bulundu.

GÜMÜLCİNE

Bilal Erdoğan karayoluyla geldiği Yunanistan’a Kipi Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı. Burada konuk Erdoğan’ı Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve diğer yetkililer karşıladı.

Daha sonra ilk olarak Gümülcine’ye gelen Bilal Erdoğan Gümülcine Eski Camii’inde Batı Trakyalı soydaşlarla birlikte öğle namazını kıldı. Namaz sonrası cemaati selamlayan Bilal Erdoğan, “Birkaç saatlik seyahatten sonra oğlumla birlikte aranızdayız. Mesafe olarak yakınız elbette, ama manevi olarak da gönüllerimiz birlikte, kalplerimiz beraber atıyor” diye konuştu.

Öğle yemeğinin ardından Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret eden Bilal Erdoğan, burada Batı Trakya genelinde camilerde görev yapan din görevlileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Daha sonra Gümülcine’nin Kırmahalle Camii’nde soydaşlarla birlikte ikindi namazını kılan Erdoğan ardından, merhum lider Dr. Sadık Ahmet’in Kahveci Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti. Ziyarette DEB Partisi Genel Başaknı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet ve parti yöneticileri hazır bulundu.

Kabir ziyaretinin ardından Rodop ilinin Kozlukebir köyüne geçen Bilal Erdoğan, burada ÇAMLIK lokantasındaki akşam yemeğine katıldı. Buradaki yemeğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Alper Atak ve Murat Ertaş, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, Eyalet Meclis Üyesi Ahmet İbram, BİHLİMDER Derneği Başkanı Mehmet Emin, eski Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman ve diğer soydaşlar katıldı.

Buradaki ziyaret öncesi Trakya Tütüncüler Kooperatif Hüseyin Esat, çalışmalarında kendilerine destek sağlamak amacıyla Bilal Erdoğan’a azınlık çiftçisinin sorunlarını dile getiren bir mektup sundu.

Yemek sonrası Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Bilal Erdoğan’a bir kahve fincan takımı ile babası Recep Tayyip Erdoğan’a da Gümülcine kahvesi ile bölgenin meşhur Kavala Kurabiyesi’ni hediye etti. Daha sonra konuk akşam namazını Kozlukebir Camii’nde kıldı. Namaz sonrası köy halkına hitap eden Bilal Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Öncelikle sizlere Recep Tayyip Erdoğan’ın kucak dolusu selamlarını getirdim. Bu bölgeye ilk ziyaretimi gerçekleştirdim. Bu bölgeler sıcaklağını yüreğimizde hissettiğimiz ilk yerler. Bu sıcaklığın boşuna olmadığını nerden kaynaklandığını daha iyi anlıyoruz. Batı Trakya’da birlik olmamız gerekiyor. Birlik oldukça gücümüz artacak, birlik oldukça çocuklarımıza daha iyi gelecek sağlayacağız” diye konuştu.

Daha sonra Batı Trakya kökenli Kozlukebir köyünden Türkiye devletinin Sağlık Bakanı olarak görev yapan Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun kayın pederi Hasan Mümin’i evinde ziyaret etti. Ardından köy kahvesini ziyaret eden Erdoğan, Değirmendere köyünü geçerek burada köy halkı ile birlikte Yatsı namazını kıldı. Değirmendere köyündeki ziyareti sırasında babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayan Bilal Erdoğan, köy halkıyla birlikte telekonferans görüşmesi gerçekleştirerek, Batı Trakya Türk halkına selamlarını iletti.

Konuk heyet ardından İskeçe temaslarını gerçekleştirmek üzere İskeçe’ye hareket etti.

Haberler


Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi

Miçotakis: ‘Türkiye ile ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor’